KSAO:n Luonnonvaraan panostetaan
Hevosia, vuokratallitoimintaa ja uusia koulutuksia
Julkaistu ti 11 maalis, 2008 12:23

KSAO:n Luonnonvaran toimipisteen perusopetukseen Anjalaan hankitaan pari kolme uutta hevosta kevään aikana. Maaseutuyrittäjäksi tai maatalouslomittajaksi opiskelevat pääsevät tutustumaan hevosten hoitoon, ratsastukseen ja ajamiseen ilman mitään aiempaa hevosalan kokemusta. Luonnonvarassa käynnistellään myös vuokratallitoimintaa ulkopuolisille sekä elämysyhteistyötä Nuorisokeskus Anjalan kanssa. Aikuiskoulutuksessa uutta on huhtikuussa alkava kalastusoppaan ammattitutkinnon opetus.

”Luonnonvaraan panostetaan ja tarjontaa laajennetaan”, kertoo Luonnonvaran tuore koulutuspäällikkö Päivi Pylkkö. ”Meillä on tarkoitus lisätä sekä omien että vuokrahevosten määrää opiston alueella. Vanha navetta kunnostetaan talliksi ja saamme uusia paikkoja hevosille. Vuokrapaikoilla olevan hevosen hoitosopimukseen sisältyy hyvä hevosen perushoito; tallipaikka, perusrehut sekä ulkoilu,”.  

Opiston hevoset tulevat palvelemaan myös Nuorisokeskus Anjalan asiakkaita kuten rippileiriläisiä ja leiri- ja luontokoululaisia. Ratsastuksen ja hevosten hoidon ohella he pääsevät perehtymään perinteisiin hevostyömenetelmiin kuten kyntäminen ja heinänteko.

”Huhtikuussa alkava kalastusoppaan ammattitutkinto on suunnattu esimerkiksi maaseutuyrittäjille, jotka hakevat lisätuloja pääelinkeinon rinnalle,” Päivi Pylkkö korostaa. Tutkinnon yleistavoitteena on kasvattaa kalastusoppaiden ammatillista roolia matkailun kehittämiseksi ja yhtenäistää alalla toimivien ammatillisia valmiuksia. Monimuotokoulutus tekee opiskelusta joustavan, ja tutkinnon voi suorittaa työn ohessa.

Lisätiedot: koulutuspäällikkö Päivi Pylkkö, 040 359 0676