Neljäs peräkkäinen SM-kulta KSAO:oon
Saana Nurmiselle Taitaja-kultaa hiusmuotoilussa
Julkaistu pe 27 huhti, 2012 10:13
Saanan työt erottuivat selvästi kilpailijoista. Ensimmäsen päivän työ sai tuomareilta huippupisteet. Etenkin värjäystekniikka herätti kiinnostusta ja ihastusta. Myös ehostus ja koristeet tehdään itse.
Viimeisen päivän asiakastyö jännitti. Ennakkosuunnitelmat oli tehty sekä vaalealle että tummalle mallille. Työ onnistui loistavasti, väristä tuli pientä miinusta.
Harjoituspäähän tehty miesten permanentti oli Saanan salainen ase. Kaikki kilpailijat tekivät saman työn, joka arvottiin. Arpa oli suosiollinen ja Saanan työstä tuli kilpailutyö. Helpolta näyttänyt kihara oli äärimmäisen vaikea toteuttaa.
Juhlavassa palkintojen jaossa jaettiin SM-mitalit. Kultamitalia vastaanottamassa Saana Nurminen.
Ilmastointiasennuksessa kilpaillut Pauli Kautto onnistui hyvin asennustöissä. Kolmipäiväinen kilpailu päättyi hienosti Suomen viidenneksi parhaana.

Saana Nurminen  toi KSAO:lle jälleen kultaa eilen päättyneistä ammattitaidon SM-kilpailuissa (Taitaja). Voitto oli ammattiopiston neljäs perättäinen kultamitali hiusmuotoilussa. Saana oli kilpailussa täysin suvereeni. Hän johti kilpailua ensimmäisestä päivästä lähtien ja voitto tuli ylivoimaisesti yli kymmenen pisteen erolla hopeasijaan. Tuomareiden mukaan Saana oli paras kaikissa töissä, ja hänen työskentelystään näkyi huikea ammattimaisuus ja hiusten hallinta. Erityisesti tuomarit arvostivat hänen rauhallista, keskittynyttä työskentelyään. Hyvä valmistautuminen ja harjoittelu näkyi työvaiheissa.

Saana oli kisan jälkeen huippuiloinen tuloksesta. "Kun kuulin tulokset kiljuin ilosta, valahdin valkoiseksi ja meinasin pyörtyä", hän nauraa. "Johtoasema viimeisenä päivänä loi aika paljon paineita, ja jännitin melkein yhtä paljon kuin ekana päivänä. Eikä koko reissun aikana ruoka paljoa maistunut.", hän kertoo. Erityisen iloinen hän on tuomariston antamasta loistavasta palautteesta.

Valmentaja Tarja Korjus iloitsee Saanan menestyksestä. "Saana on tehnyt hurjasti töitä, treenannut koko talven vapaa-ajallaan ja osallistunut kilpailutöiden suunnitteluun ja kehittämiseen täysillä. Hän on äärettömän lahjakas opiskelija, jota on ollut kiitollista valmentaa, sillä ohjeet siirtyvät samantien toimintaan. Ja asenne on kohdallaan", hän kehuu. Saana onkin jo alustavasti lupautunut mukaan Skills-valmennustiimiin kansainvälisiä koitoksia varten.

"Kouvolassa on eittämättä maan parasta kilpailuvalmennusta kiitos SkillsFinlandin hiusmuotoilun lajipäällikkönäkin toimivan Tarja Korjuksen. Vuodesta toiseen hän valmentaa voittajia KSAO:on. Se ei voi olla sattumaa", kiittää rehtori Timo Olli. "Menestys on myös osoitus ammattiopiston korkeatasoisesta opetuksesta, sillä kilpailussa punnitaan opiskelijoiden perusosaamisen taso", hän toteaa.

Pauli Kautto viides

KSAO:n toinen edustaja, ilmastointiasennuksessa kilpaillut Pauli Kautto sijoittui tiukassa taistossa hienosti viidenneksi. Kolmipäiväinen kilpailu oli rankka ja aikataulu  vielä semifinaalia tiukempi. Pauli kertoo ensimmäisen ja viimeisen päivän asennustöiden sujuneen hyvin. "Mittauksetkin menivät hyvin, vaikka venttilit olivat täysin erilaisia, joita koululla on. Osien tekemisessä sattui pari harmittavaa virhettä", hän kertoo. Taitaja-finaaliin oli karsintojen kautta selvinnyt kahdeksan Suomen parasta taitajaa kultakin alalta.

Kilpailun tulokset

Taitaja2012 on suurin koulutusalan vuosittainen tapahtuma Suomessa. Tapahtumaan odotetaan 30 000 kävijää. Ammattitaidon SM-kilpailussa oman alansa Suomen mestaruudesta kilpailee 400 nuorta 42 alalta.

EuroSkills edustajat julki

Taitaja-kilpailujen yhteydessä julkistettiin  ammattitaidon EM-kilpailuihin lähtevä Suomen joukkue. Kilpailut käydään lokakuussa. Kouvolasta mukaan lähtee kaksi edustajaa. KSAO:sta viime vuonna parturi-kampaajaksi valmistunut Caroline Hermunen sekä elektroniikka-asentajaksi valmistunut Topi Lampiranta.