Hair&Beauty menestys KSAO:n opiskelijoille
Voitot morsiuskampauskilpailussa ja Goldwell-värikilpailussa
Julkaistu ke 14 maalis, 2012 09:44
Utinkadulla kahviteltiin kilpailumenestyksen kunniaksi. Vasemmalta Ida Kolari, Saana Nurminen, rehtori Timo Olli, Eevastiina Jäppinen ja lehtorit Tarja Korjus sekä Piia Teitto.
Saanan toisen sijan tuonut työ on teknisesti huippuluokkaa. Arvosteluissa kiinnitetään huomiota hiuksen muotoon ja pintaan. Jos tekniikka ei ole hallussa, se näkyy lopputuloksessa heti. Saana on tyytyväinen tiukan treenin tuomaan tulokseen. ”Lähdin aika nollapisteestä ja puolessatoista kuukaudessa tekninen osaaminen on noussut huimasti. Kaupallisissa töissä arvostellaan enemmän luovuutta, teknisissä taitoa. Ensimmäisessä työssä jännitti niin kovasti, että kädet tärisivät”.
Eevastiinan morsiuskampauksen mallina oli sisko. Alun perin kampaus oli ammattiosaamisen näyttötyö, joka onnistui niin hyvin, että tie vei kilpailemaan. Pienillä lisäyksillä kampaus hurmasi kansainvälisen tuomariston ja päihitti kaikki ammattilaiset. Ihmetystä herätti, kun selvisi työn takana olevan opiskelijan. ”Minulla ei ollut paineita. Työn valmistuttua oli mahtava onnistumisen fiilis ja voittaja-olo. Mutten ollut uskoa että voitin oikeasti."

Viikonloppuna Helsingissä järjestetty hius- ja kauneusalan valtakunnallinen tapahtuma Hair&Beauty 2012 oli menestys KSAO:n opiskelijoille. Upeaa menestystä saatiin tapahtuman yhteydessä järjestetyissä hiusalan kilpailuissa: kotiin tuomisina kolme voittoa, kaksi kakkossijaa sekä yksi kolmossija.

KSAO:n opiskelijat säväyttivät ammattilaisten morsiuskampauskilpailussa Voiton vei Eevastiina Jäppinen, Ida Kolari oli hienosti kolmas. ”Suorituksen arvoa nostaa todellakin se, että tytöt kilpailivat täysin ammattilaissarjassa. Kansainvälinen tuomaristo kehui vuolaasti KSAO:n opiskelijoiden töiden tasoa ja olivat hämmästyneitä siitä, että he ovat vielä opiskelijoita”, lehtori Tarja Korjus sanoo.
Ida Kolari voitti myös valtakunnallisen Godwell-värikilpailun parturisarjan. Värikilpailun kampaajasarjassa saatiin kaksoisvoitto, kun Saana Nurminen oli ykkönen ja oppisopimusopiskelija Tiina Järvinen toinen. Kilpailun finalistit oli karsittu etukäteen eri ammattioppilaitoksista lähetettyjen kuvien perusteella.
 
KSAO:n Taitaja-finalisti Saana Nurminen osallistui lisäksi junioripartureiden teknisen sarjan kilpailuun, jossa hän sijoittui hienosti toiseksi. ”Saana on treenannut puolitoista kuukautta tiukasti Taitaja-kilpailua varten ja se näkyy”, Tarja Korjus toteaa. ”Hyvät pohjataidot ja oikeisiin asioihin keskittynyt valmennus on nostanut Saanan tekniset taidot huipputasolle. Teknisissä töissä arvostellaan erityisesti hiuksen käsittelyä, muotoa ja pintaa, jossa virheet näkyvät helposti”, hän toteaa.
 
Laadukasta opetusta ja motivoituneita opiskelijoita
 
KSAO:n rehtori Timo Olli korosti eilen pidetyssä kahvitilaisuudessa ammattiopiston opetuksen laatua. ”Saamme pitää näitä tilaisuuksia vuosittain, eikä se voi olla sattumaa”, hän sanoi. ”Kyllä tässä näkyy ammattiopiston hiusalan opetuksen kova taso, josta voimme olla ylpeitä – kuten myös motivoituneista opiskelijoista, joilla riittää intoa sitkeään harjoitteluun.” 
 
Lehtori Tarja Korjus on samoilla linjoilla ja antaa kiitosta koko opetustiimille, jotka antavat pohjan kilpailumenestykseen. ”Kaikkien opettajien panos näkyy lopputuloksessa. Hyvästä pohjataidosta on helppo ammentaa. Kilpailuvalmennuksella osataan sitten keskittyä kilpailun kannalta oleellisten taitojen hankkimiseen”, hän sanoo. ”Mutta menestystä ei tietenkään saataisi ilman innostuneita opiskelijoita, jotka ovat valmiit treenaamaan itsensä huipulle. Näitä nuoria ei ole tarvinnut patistaa harjoittelemaan. He ovat olleet hyvin omatoimisia sekä miettineet kuinka töitä voi parantaa. Ja kaikki nämä menestyneet työt pohjautuvat tyttöjen omiin ideoihin”, hän kiittää.
 
Hair&Beauty on Suomen suurin ja uudistunut messu- ja kilpailutapahtuma. Aiemmin kilpailut käytiin Hair Open –nimellä, josta kasvoi kansainvälisesti arvostettu kilpailutapahtuma, johon vuosien saatossa on osallistunut kilpailijoita liki kahdestakymmenestä maasta Japania myöten. 
 
Saana tähtää Taitaja-finaaliin
Saana Nurmisen kevät jatkuu kilpailujen merkeissä, sillä hän selvitti tiensä ammattitaidon SM-kilpailuihin (Taitaja), jotka käydään Jyväskylässä 24.-26.4. Karsintakilpailuun osallistui ennätykselliset 61 kilpailijaa, joiden joukossa Saana oli viides. Saanaa auttavat valmentautumisessa mm. Taitaja-kultamistalisti 2011 Caroline Hermunen sekä WordlSkills- pronssimitalisti Kerttu Johansson.
 
eevastiinan.jpg idan.jpg saanan.jpg ida g.jpg
Voittajatyöt: Eevastiinan ja Idan morsiuskampaukset, Saanan ja Idan Goldwell-värikilpailun voittajat
 

 

Ida Kolari sijoittui morsiuskampauskilpailuissa kolmanneksi ammattilaisten joukossa. Eikä sattumaalta. Syksyllä Ida oli Nordic Hair –tapahtuman ammattilaissarjan toinen. Ida kilpailee jo kolmannessa polvessa. Äiti Leena Ronkainen on saavuttanut menestystä urallaan ja on mukana WorldSkills-valmennuksessa. Lappeenrantalainen Ida halusi Kouvolaan opiskelemaan päästäkseen valmennukseen ja kilpailemaan. ”Valmennuksessa saatu oppi tuo lisäosaamista ja saa haltuun itselle heikompia osa-alueita."
Saana osallistui Goldwell-värikilpailun kampaaja-sarjaan, jotta taidot kehittyisivät myös ”heikommassa” lajissa. Tuloksena voitto. Kilpailukokemus ja –menestys antaa varmuutta myös huhtikuun Taitaja-finaaliin.
Muhkea palkintosaalis, vaikka kuvasta puuttuvat Idan pokaalit.