Rommiskaba rykäistiin käyntiin
”Huh, hah, hei ja rommia pullo!”
Julkaistu ti 15 huhti, 2008 10:12
KSAO:n tarjoilijaopiskelijat valmistautuivat rommikisaan kehittelemällä ja valmistamalla uusia juomia.

KSAO:n uudessa baariluokassa Utinkadulla kilisi ja läikkyi, kun 17 toisen vuoden tarjoilijaopiskelijaa kehitteli omia rommipohjaisia drinkkiluomuksiaan merirosvohenkiseen Santa Teresa -drinkkikilpailuun.
”Drinkkikilpailun ideana on luoda uusia, myyviä Santa Teresa -rommiin perustuvia drinkkejä. Sarjoja on kolme ja ne on nimetty drinkin pohjan mukaan: Gran Reserva, Rhum Orange Liqueur ja Arakú”, KSAO:n hotelli- ja ravintola-alan opettaja Antti Kalanen kertoo.
Kyseessä on KSAO:n ja House of Rum -maahantuojayrityksen yhteistyössä järjestämä kilpailu.

Jokainen 17 tarjoilijaopiskelijasta valmistaa kolmeen eri kilpailusarjaan drinkin, eli erilaisia rommiunelmia luodaan yhteensä 51. Näistä asiantunteva tuomaristo karsii 21.4. järjestettävässä semifinaalissa 15 parasta finaaliin. Spektaakkelimainen finaali käydään KSAO:n baariluokassa 28.4. Jokaisesta sarjasta valitaan yksi tai kaksi voittajadrinkkiä, jotka esitellään suurelle yleisölle Kouvolan Marilynissä toukokuussa.
”Kilpailun kautta opiskelijat pääsevät tutustumaan laajemmin rommien maailmaan ja kehittelemään
omia juomaluomuksiaan. Lisäksi menestyneimmät saavat palkintojen lisäksi nimensä näkyville, kun House of Rum lanseeraa drinkit Suomen ravintolaelämään”, Kalanen listaa.
Tuomariston päätuomarina vaikuttaa Ricardo Santos, baarimestari ja Santa Teresa -rommin Suomen-sponsori. Toisena tuomarina toimii Kouvolan Vaakunan ravintolapäällikkö Juha Rahikainen. Kolmatta tuomaria ei ole vielä varmistettu, mutta opettaja Kalanen tietää kertoa, että kyseessä on ”joku kaunis nainen”.

Yhteistyön helmi

Santa Teresa -rommiskaba on konkreettinen esimerkki KSAO:n yhteistyöstä yritysmaailman kanssa. House of Rumin lisäksi yhteistyötä kilpailun tiimoilta tehdään Facemakersin, Mixtec Oy:n ja Kouvolan Vaakunan kanssa. Facemakers osallistuu rommiskabaan mm. juontamalla show-henkisen finaalin. KSAO:n stylistiopiskelijat pukevat finalistit merirosvohenkisesti ja somistavat finaalitaiston areenana toimivan baariluokan sekä toukokuussa Marilynissä toteutettavan drinkkien lanseeraamistilaisuuden.