Kulttuurivaihtoa Islannissa
Julkaistu pe 18 huhti, 2008 10:06

Kymmenen KSAO:n kulttuurialan opiskelijaa ja kaksi opettajaa teki huhtikuun alussa tutustumismatkan eksoottiseen Islantiin. Matkan tarkoituksena oli opiskelijavaihdon lisäksi tutustua Reykjavik Technical Collegeen sekä paikalliseen kulttuuriin ja luonnonnähtävyyksiin. KSAO:laisten oppaana toimi paikallinen puualan opettaja Magnus Olafsson.
”Viiden päivän aikana kiertelimme lähinnä Reykjavikin lähiseutua. Mieleenpainuvinta luonnonmuovaamassa maastossa oli ns. Thingvellirin hautavajoama, joka on kolmen, toisistaan erkanevien mannerlaattojen risteyksessä. Väliin jäävä kuilu on muodostunut niin leveäksi, että siinä voi kävellä jyrkkiä kalliomaisemia ihaillen”, KSAO:n puualan opettaja Markus Orell kertoo.


Kulttuurialan opintomatka ei olisi mitään ilman museoita ja islantilaisia, muodoiltaan pelkistettyjä kirkkoja.
”Kansallismuseon nähtävyydet on asiatuntemuksella valittu, katseltavaa ei ole liikaa ja museon monipuolisuutta on selvästikin ajateltu.”
Islantilaiskirkot ovat vuosien saatossa tuhoutuneet tulipalojen ja maan vulkaanisen toiminnan seurauksena, mutta islantilaiset ovat jaksaneet rakentaa samalle paikalle uusia kirkkoja. Restaurointi ja jälleenrakennus ovat siis saarivaltion asukeille tuttua.
”Skaholtin kirkko on tästä hyvänä esimerkkinä. Kirkko on tuhannen vuoden aikana tuhoutunut useita kertoja, ja silti se on jaksettu rakentaa yhä uudestaan ja uudestaan samalle kukkulalle”, Orell ihastelee.

Katso lisää kuvia Islannista!