Ensimmäiset pelijamit Kouvolassa
Finnish Game Jam 27.-29.1.
Julkaistu to 26 tammi, 2012 09:02

KSAO:n Liiketalouden toimipiste isännöi Kouvolan ensimmäistä Finnish Game Jam –tapahtumasaittia (FGJ). Tapahtuma on osa kansainvälistä Global Game Jam -tapahtumaa, jossa pelijameja järjestetään samanaikaisesti ympäri maailman.

Tänä vuonna tapahtuma on levinnyt Suomessa jo kahdeksalle paikkakunnalla ja uusien paikkakuntien joukossa on mm. Kouvola, jossa tapahtuman isäntänä toimii Kouvolan seudun ammattiopisto ja GAMEDU -hanke tarkoituksenaan edistää pelien kehittämistä Kymenlaaksossa. Pelialan koulutus KSAO:ssa käynnistyy tänä vuonna.

FGJ:ssä kehitetyt pelit arvostellaan ja niistä parhaat valitaan kansalliseen sekä kansainväliseen tuomarointiin.”Vuosien varrella suomalaiset ovat menestyneet erittäin hyvin FGJ:ssä. Viime vuonna valituista kymmenestä finalistista neljä syntyi suomalaisvoimin. Koko tapahtuman kaupallisesti kiinnostavimmaksi arvioitu demo syntyi Kajaanin AMK:ssa puoliksi kouvolalaislähtöisin voimin”, kertoo KSAO:n Gamedu-hankkeen Timo Ylikangas.

Global Game Jam on vapaaehtoispohjalta järjestettävä, 48 tuntia kestävä kansainvälinen pelinkehittämistapahtuma. Siihen osallistuu ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastelijoita pelien ideoinnin ja kehittämisen merkeissä - tuloksena on paljon innovatiivisia kokeiluja ja ratkaisuja, joita liiketoiminnan ja kannattavuuden näkökulmasta toimivat yritykset eivät ehkä itse uskaltaisi edes kokeilla. Vuonna 2011 tapahtumaan osallistui 2011, yli 6500 osallistujaa yli 30 maasta. Tuloksena syntyi liki 1500 peliä tai pelattavaa demoa.

Tapahtuman luojat ovat Susan Gold, Gorm LAi ja Ian Schrieber ja lisätietoja löytyy Global Game Jam ja Finnish Game Jam -sivustoilta
 
Lisätiedot: Timo Ylikangas, projektivastaava Gamedu, puh. 020 615 6744