KSAO kahmi mitaleja Taitaja 2008 kisassa
Ville Viitala sai kultaa elektroniikassa
Julkaistu ma 21 huhti, 2008 09:59
Ville Viitala keskittyy ensimmäisen kilpailupäivän tehtävään. Kolmen päivän kilpailurutistus toi upean voiton. Onnea Ville!
Hiusmuotoilussa kisannut Kerttu Johansson 18, ei ehtinyt levätä laakereillaan kisan jälkeen. Heti kotiin palattua oli pakattava kimpsut ja kampsut – sunnuntaina oli lähtö Teneriffalle työssäoppimaan neljäksi viikoksi. Tässä kilpailutyönä
Jukka Tonterin tuumaustauko ilmastointiasennuksessa. Hyvät kilpailuhermot auttoivat tiukassa kilpailussa. Henkinen kantti ratkaisee jos taidoissa ei ole suuria eroja.
Satu Räikkönen (vas.) tuli toiseksi Osis arts of contradiction fantasiakampauskilpailussa. Eikä tahtia haitannut murtunut jalka ja kepit - Satu nautti kilpailemisesta täysillä.

Kouvolan seudun ammattiopiston kuusi Taitaja 2008 –finalistia suoriutuivat upeasti rankasta neljän päivän rupeamasta. Kultamitalin pokkasi elektroniikassa kilpaillut anjalankoskelainen Ville Viitala. Hopeaa toivat hiusmuotoilussa kisannut Kerttu Johansson Elimäeltä sekä kouvolalainen Jukka Tonteri ilmastointiasennuksesta. Menestystä täydensivät putkiasennuksessa kilpailleet kouvolalainen Ville Rantala (5.) ja anjalankoskelainen Sami Hellsten (6.) sekä ilmastointiasennuksen toinen edustaja kuusankoskelainen Juho Ståhlberg (5.) Taitaja-lajin finaaleissa kilpaili kahdeksan lajinsa parasta Suomessa. Hiusmuotoilussa menestystä niitti myös anjalankoskelainen Satu Räikkönen, joka oli hienosti toinen sponsorikilpailussa.

Ville tähtää MM-kisoihin

Jo ennakkoon Ville Viitalalla, 18 olivat tavoitteet korkealla – eikä turhaan. Hän tunnusti suoraan tähtäävänsä ammattitaidon MM-kilpailuihin. Nyt tavoite on himpun verran lähempänä. Hän on valmis lähtemään MM-kisavalmennettavien joukkoon jos kutsu tulee.

Elektroniikka-alan kilpailu oli tiukkaakin tiukempi. Ville ja Järvenpään edustaja Iiro Parviainen saivat molemmat täydet pisteet neljästä kilpailutehtävästä. Vajaan pisteen ero Villen hyväksi syntyi toisessa kilpailutehtävässä, jossa Ville omien sanojensa mukaan sortui pieniin huolimattomuusvirheisiin. ”Kilpailussa oli rauhallinen tunnelma ja tehtävät tuntuivat suhteellisen helpoilta viime vuoteen verrattuna. Ennen lopullisten tulosten selviämistä vähän jännitti, kun tilanne oli niin tiukka. Pieni pelko oli, että jää toiseksi”, Ville kertaa. Voitostaan hän sai palkinnoksi tuotepaketin, jossa on amerikkalaisten suosima mikropiiri – Ville iloitseekin palkinnon hyödyttävän treenauksessa mahdollisia MM-kilpailuja silmälläpitäen.

Iloiset hopeamitalistit Kerttu ja Jukka

Hiusmuotoilun finaali oli äärettömän tiukka. Kisan kakkosen Kerttu Johanssonin, 18, valttina oli tasaisuus. Hän petrasi päivä päivältä ja nousi aloituspäivän neljänneltä sijalta kisan kakkoseksi. ”Kilpailun taso oli kova eikä yhtään voinut löysäillä”, Kerttu kertoo. Ennen viimeistä kilpailutyötä tilanne oli tasainen ja hopeaan oli pari pistettä. ”Silloin keskityin vain pitämään kolmannen sijan. Mutta viimeinen työ permanentti, väri ja leikkaus meni niin hyvin, että nousin kakkoseksi”, Kerttu iloitsee.

Hiusmuotoilun menestystä täydensi Satu Räikkösen kakkossija sponsorin järjestämässä Osis art of contradiction – kilpailussa, jossa tehtiin huikeita fantasiakampauksia. Lisäksi Taitaja-kilpailun yhteydessä käytiin kilpailu edustupaikoista MM-kilpailuihin. KSAO:n edustaja Iina Lantta Kuusankoskelta raivasi tiensä kolmen parhaan joukkoon – heistä yksi pääsee edustamaan Suomea ammattitaidon MM-kisoihin.

Ilmastointiasennuksessa hopeaa nappasi myös Jukka Tonteri, 18. Menestystä täydensi Juho Ståhlberg, 19,  viidennellä sijallaan. Etukäteen Jukka ja Juho vakuuttivat lähtevänsä kisaamaan mitaleista. Taitoa ja uskoa itseen oli rutkasti  edelliseen vuoteen verrattuna ”Silloin mentiin ihan pystymetsästä, nyt oli takana harjoittelua ja työssäoppimisjaksoja”, pojat kertoivat ennen kisaa. Ja oikeassa olivat. Jukka osoitti loistavat kilpailijan taitonsa ja teki täsmälliset ja oikein ajoitetut suoritukset – se riitti hienosti kakkossijaan. ”Kilpailun osaamistaso oli parasta kautta aikain”, kertoo kilpailun ylituomari ja poikia valmentanut Immo Pylvänen. ”Nyt on osattu opettaa oikeita asioita ja netissä ennakkoon annettu kilpailutehtävä on auttanut huomattavasti valmentautumisessa”.

Pistesijat putkiasennuksessa

Putkiasennuksessa kilpailivat anjalankoskelainen Sami Hellsten ja kouvolalainen Ville Rantala. Tuloksena saatiin hienosti viides ja kuudes sija. ”Kaiken kaikkiaan KSAO:n panos Taitaja-kilpailuissa oli loistava”, kiittelee Immo Pylvänen. ”Kuudesta edustajasta kolme toi mitalin, lisäksi kaksi viitos ja yksi kuutossija. Täytyy muistaa, että takana on lukuisia karsintoja ja jo finaaliin pääseminen kertoo, että Suomen huipulla ollaan”, Pylvänen muistuttaa.

taitaja2008logopieni.jpg

Lisätietoja Taitaja 2008 –nettisivuilta.

Lisätiedot: lehtori Immo Pylvänen, 040 845 9996
tai 
tiedottaja Tarja Hurtta p. 040 356 3464