Taitaja9-aluekilpailu 19.1. Kouvolassa
Ysiluokkalaisten kädentaitoja mitataan KSAO:lla
Julkaistu ti 10 tammi, 2012 14:19
Kilpailussa on mukana Kotkan,Lappeenrannan ja Kouvolan 9-luokkien joukkueet, jotka on karsittu ammattiopistojen omissa alkukilpailuissa. KSAO:n karsinnan marraskuussa voitti Valkealan yläkoulun joukkue McHurjat.

Alueellinen, peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille suunnattu  Taitaja9-kilpailu käydään Kouvolassa 19.1. klo 10-14.Kouvolan seudun ammattiopiston urheiluhallissa. Kilpailussa karsitaan finalisteja kevään ammattitaidon SM-kilpailuun Jyväskylään. Aluekilpailuun on selvittänyt tiensä 12 joukkuetta Kouvolan, Kotkan ja Etelä-Karjalan yläasteilta.Finaaliin pääsee mukaan kolme parasta. Kouvolaa edustavat Valkealan yläkoulun kolme joukkuetta McHurjat, Valkealan Bombers sekä Lare Lures.

Taitaja9-kisa on peruskoulun 9.-luokkalaislle tarkoitettu kilpailu kädentaidoissa. Taitaja9:n tavoitteena on tukea nuorten ammatinvalintaa ja lisätä kädentaitoa vaativien alojen tuntemusta. Samalla pyritään kasvattamaan ammatillisen koulutuksen vetovoimaa sekä tehostamaan paikallista yhteistyötä peruskoulujen, ammattioppilaitosten ja yritysten välillä. Eri puolilla Suomea järjestetään vuosittain satoja paikallis- ja aluekilpailuja. Finaali järjestetään Taitaja-kilpailujen yhteydessä Jyväskylässä 24.–26.4.2012.

Lisätitoja: lehtori Simo Hyyryläinen puh. 020 615 8823 tai  Sills Finland ry:n sivuilta.