Santa Teresa -rommiskaba päättyi
Rommidrinkkien parhaimmisto löytyi
Julkaistu ti 29 huhti, 2008 14:49
Santa Teresa -rommikisan parhaimmistoa: Danita Jokela (vasemmalla), Sini Niemi, Karri Horppu, Heli Majander ja Jonna Lonka.
Tasaisen kilpailun juonsi Alisa Ranta-aho. Tuomaristossa vaikuttivat Riku Käki, Ricardo Santos ja Katariina Nordenswan.
Kokonaisvaltainen merirosvotunnelmasta kiitos kuuluu KSAO:n stylistiopiskelijoille, jotka pukivat finalistit ja somistivat tilan. Samaiset opiskelijat stailaavat myös drinkkien julkistamistilaisuuden paikkana toimivan yökerho Marilynin.
Valmiissa luomuksissa ei eri makuja ja värejä säästelty. Finaaliin selvisi 51 juoman joukosta 16.
Tarjoilijaopiskelijoiden kisavalmennuksesta vastasi opettaja Antti Kalanen.

KSAO:n toisen vuoden tarjoilijaopiskelijoiden Santa Teresa -rommikisailun finaali oli tasainen ja tasokas. Utinkadun baariluokassa aarrearkkujen ja pääkallojen keskellä kisasi yhteensä kolmetoista finalistia kolmessa sarjassa, jotka oli nimetty sarjassa käytettävän rommin mukaan. Gran Reserva -sarjan voitti Sini Niemi Caribbean Fruit -juomallaan, toinen sija meni Heli Majanderille.
”Caribbean Fruitissa on rommin lisäksi muun muassa passiohedelmää”, sijoituksistaan ilahtunut Sini Niemi kertoi yleisönkin keskuudessa suurta suosiota saaneesta voittajajuomastaan.
Rhum Orange Liquer -sarjassa ykkössijan nappasi Pirate’s Sword -drinkin kehitellyt Jonna Lonka, hopeaa kahmaisi Karri Horppu. Araku-sarjan voitti Danita Jokela juomallaan Good Night Dram, ja kakkonen oli Gran Reserva -sarjan voittanut Sini Niemi.
Palkinnoiksi voittajat saavat juomansa ja nimensä esitteisiin sekä Kouvolan Vaakunan yökerhoon. Lisäksi voittajia huomioidaan sponsori Mixtecin tuotteilla ja lahjakorteilla Vaakunaan. Voittajajuomat esitellään Vaakunan Marilynissä 16.–17. toukokuuta.


Opiskelijat valmistautuivat kisaan pari viikkoa sitten kehittelemällä, maistelemalla ja muokkaamalla rommiluomuksiaan opettajansa Antti Kalasen johdolla. Valmistautumiseen kuului myös perehtyminen tuotekehittelyyn.
”Tämä oli hieno tilaisuus opiskelijoillemme. He saivat vapaat kädet kehitellä juomia ja kehittää samalla itseään”, Antti Kalanen kiittelee ja toivoo kisan tuovan yöelämään erikoisempia juomia perinteisten oluen ja gin tonicin rinnalle.
Finalistiopiskelijoiden mukaan kisaa ei tarvinnut juurikaan jännittää etukäteen.
”No, osalla saattoi rakennettu drinkki muuttua ravistetuksi”, Kalanen naurahtaa käsien tärinään viitaten.

Monta tahoa mukana


Tasaisen rommiskaban päätuomarina toimi baarimestari Ricardo Santos, Santa Teresa -rommin Suomen sponsori, joka on työskennellyt muun muassa Lontoon trendikkäässä yöelämässä. Asiantuntijuutta tuomaristoon toi myös Riku Käki, joka toimii rommikilpailun sponsorin, Kouvolan Vaakunan yökerhon Marilynin ohjelmapäällikkönä. Nais- ja kuluttajanäkökulman huomioimisesta vastasi opiskelija Katariina Nordenswan.


Santa Teresa -drinkkikilpailun ideoija on Juha Leikkonen Santa Teresa -rommin maahantuojayrityksestä House of Rumista.
”Idea kilpailuun tuli, kun itselläni oli tarve saada väkevää alkoholijuomaa esille. Sen mainostaminen kun on Suomessa kielletty”, Leikkonen kertoo. ”Samanaikaisesti Kouvolan Yrittäjät ja KSAO solmivat yhteistyösopimuksen ja etsivät paikallisia yrityksiä yhteistyöhön. Kouvolalaisena minusta on mielenkiintoista tehdä yhteistyötä paikallisen oppilaitoksen kanssa.”


Kilpailun tiimoilta yhteistyötä tehtiin myös mallitoimisto Facemakersin kanssa, josta saatiin kilpailulle juontaja, Alisa Ranta-aho.
KSAO:n stylistiopiskelijat vastasivat finalistien tyylikkäistä merirosvoaiheisista asuista sekä kisapaikkana toimineen baariluokan somistuksesta. Upeat puitteet luoneiden stylistiopiskelijoiden työnjälkeä nähdään myös Marilynissa voittajajuomien julkistamistilaisuudessa 16.–17.5.
”Perehdyimme pirates-tyyliin ja aloimme työstää puvustusta ja somistusta heti, kun kilpailun teema oli selvillä”, stylistit kertovat.

 

Katso myös "Rommiskaba rykäistiin käyntiin"