William ja Ester Otsakorven Säätiön lahjoitusvirka
RAUTATIEALAN KOULUTUKSEN KEHITTÄJÄ KSAO:LLE
Julkaistu pe 02 joulu, 2011 09:11
Hannu Jalosella on pitkä kokemus rautatiealalta. hän on toiminut myös alan koulutuksen parissa.

William ja Ester Otsakorven Säätiö on myöntänyt Kouvolan seudun ammattiopistolle rautatiealan kouluttajan ja koulutuksen kehittäjän lahjoitusviran neljäksi vuodeksi. Lahjoitus on arvoltaan 200 000€ eli noin 50 000 euroa vuodessa.

Laadukkaan ja tasokkaan rautatiealan koulutuksen kehittäminen ja toiminnan vakiinnuttaminen vaativat erityisosaamista. Otsakorven säätiön myöntämä lahjoitusvirka edesauttaa merkittävästi ammattiopiston rautatiealan koulutuksen kehittämistä. Haetun apurahakauden jälkeen työtehtävän on tarkoitus jatkua osana KSAO:n normaalia toimintaa, kun koulutus on saatu vakiinnutettua osaksi normaalia toimintaa.

Tehtävässä on aloittanut 7.9.2011 teknikko, veturinkuljettaja Hannu Jalonen Espoosta. Jalonen on aiemmin toiminut veturinkuljettajana ja tuotantopalvelupäällikkönä, rautatiealan koulutuksen liike-toimintajohtajana sekä projektipäällikkönä. Hänen ensimmäisenä tehtävänään on veturinkuljettaja-koulutuksen suunnittelu ja käynnistäminen KSAO:ssa.

Kouvolan seudun ammattiopistossa on viime vuosina kehitetty voimakkaasti rautatiealan koulutusta Kymenlaaksoon. Kehitystyötä on viety eteenpäin paitsi omana työnä, niin myös ESR- ja EAKR-rahoitteisten projektien avulla sekä William ja Ester Otsakorven Säätiön tuella. Radanrakentajien koulutus osana maarakennuksen koulutusohjelmaa aloitettiin vuonna 2008. Tavoitteena on aloittaa rautatiekaluston kunnossapidon asentajien ja veturinkuljettajien koulutus lähivuosina ja luoda yhdessä sidosryhmien kanssa pysyvät rakenteet rautatiealan koulutukselle Kouvolassa ja Kymenlaaksossa.

William ja Ester Otsakorven Säätiö tukee ammattiopistoja, ammattikorkeakouluja ja aikuisopistoja, niiden opettajia ja opiskelijoita sekä maanviljelijöiden ja yrittäjien toimintaa Etelä- ja Pohjois-Karjalassa sekä Kymenlaaksossa vuosittain yli miljoonalla eurolla.

Lisätiedot:
Asko Jaakkola, kehittämispäällikkö, Kouvolan seudun ammattiopisto, puh. 020 615 8802
Mari Kurkan, toiminnanjohtaja, William ja Ester Otsakorven Säätiö, puh. 044 213 5813, mari.kurkan(a)otsakorpi.fi