KSAO:ssa punnerrettiin Suomen mestaruudesta
Rauta nousi kymmeniä kertoja
Julkaistu ke 14 touko, 2008 13:51
Kalle Cihangir sai painot nousemaan 60 kertaa.
Tällä kertaa mukaan saatiin myös tyttöjä. Voiton vei Pauliina Rusula Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskuksesta.
Poikien sarjassa mitalit jaettiin seuraavasti: hopeaa Kalle Cihangir, KSAO (vas.), kultaa Pauli Kouki, EKAMO, pronssia Juho Ruuska, POKE.
Joukkueet muodostuivat kunkin oppilaitoksen kolmesta parhaasta kilpailijasta. KSAO:n joukkueessa kirkainta metallia kauloilleen nostivat Kalle Cihangir (neljäs vasemmalta), Toni Lipsanen ja Jesse Luukkonen.

KSAO:n opiskelijat menestyivät kiitettävästi 13.5. järjestetyissä ammattiin opiskelevien avoimissa sotilaspenkkipunnerruksen SM-kisoissa. Joukkuesarjassa KSAO vei kirkkaimman mitalin, ja poikien sarjassa hopealle sijoittui 60 toistollaan Kalle Cihangir. KSAO loisti myös henkilökunnan sarjassa, kun tietotekniikan opettaja Tero Valokari nosti rautaa 33 kertaa sijoittuen toiseksi. Tyttöjen sarjassa KSAO:lla ei ollut edustusta.
Kouvolan Tekniikka ja palvelut -toimipisteen urheiluhallissa hiki virtasi ja yleisö hurrasi liikunnanopettaja Jari Kähärän organisoimien kisojen päästessä vauhtiin. Osallistujia oli kiitettävästi ympäri Suomea, aina Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskuksesta ja Keski-Pohjanmaan opistoista asti. Poikien sarjassa rautaa nosti 18 nuortamiestä. Tyttöjen sarjaankin oli saatu kolme osallistujaa. Henkilökuntasarjassa osallistujia oli kuusi, KSAO:a edusti Valokarin lisäksi Kähärä.

Menestystä myös kotiratakilpailussa
Kalle Cihangir menestyi myös pitkin lukuvuotta jatkuneessa sotilaspenkkipunnerruksen kotiratakilpailussa sijoittuen 51 toistollaan neljänneksi. Osallistujia SAKU ry:n järjestämän kisan poikien sarjassa oli 45.
Sotilaspenkkipunnerrus on toistokilpailu, jossa eniten toistoja tehnyt on voittaja. Tangon painona pojilla on 0,66 kertaa oma paino, ja tytöillä 0,5 kertaa oma paino. Nostoasento poikkeaa muusta penkkipunnerruksesta siten, että nostajan jalat ovat ilmassa ja mitään nostoa avustavia siteitä, penkkipaitaa tai vastaavaa ei sallita.

 

TULOKSET AMMATTIIN OPISKELEVIEN

AVOIMISSA SM-KISOISSA 13.5.2008:

Pojat:
1. Pauli Kouki, EKAMO, 69 toistoa
2. Kalle Cihangir, KSAO, 60
3. Juho Ruuska, POKE, 52

Tytöt:
1. Pauliina Rusula, POKE, 29 toistoa
2. Vuokko Virkkala, KEPOKU, 18
3. Maarit Aalto, PIRKO, 16

Joukkueet:
1. KSAO, yhteensä 145 toistoa
- Kalle Cihangir
- Toni Lipsanen
- Jesse Luukkonen
2. PIRKO, yht. 135
3. POKE, yht. 120

Henkilökunta:
1. Jyrki Autio, POKE, 42 toistoa
2. Tero Valokari, KSAO, 33
3. Juha Rantanen, PSAI, 30