Parturi-kampaajaopiskelijoille jälleen menestystä
Ida Kolari toinen Nordic Hairissa, Suvi Salminen kolmas Red Carpet-kisassa
Julkaistu ti 08 marras, 2011 15:28
Ida Kolarin upeaakin upeampi morsiuskampaus päihitti monta ammattilaista.
Ida Kolari sekä mallina toiminut hyvä ystävä palkitsemistilaisuudessa hienon kisan jälkeen.

Kolmannen vuoden parturi-kampaajaopiskelija Ida Kolari sijoittui toiseksi Nordic Hair –kilpailussa Helsingin messukeskuksessa lokakuun lopussa. Menestystä KSAO:lle toi myös Suvi Salminen kolmannella sijallaan hiustuotteiden valmistaja SIM Finlandin Red Carpet-kilpailussa.

Nordic Hair - morsiuskampauskilpailussa kilpailivat ammattilaiset ja opiskelijat samassa sarjassa. Ida Kolari selviytyi hienosti toiseksi kovatasoisessa kisassa. Ida osallistui myös toiseen sarjaan; muodikas leikkkaus miehelle, jossa hän sijoittui kuudenneksi. ”Aluksi jännitti tosi paljon, ja miesten leikkaus meni vähän mönkään”, Ida tunnustaa. Kilpailujännitys kuitenkin karisi ja nyt mieli palaa uusiin kilpailuihin. ”Kilpailemisesta tuli kiva, energinen olo ja haluan ehdottomasti osallistua uudelleen kisoihin”.

Ida osallistui alan kilpailuun ensimmäistä kertaa ja valmentautui kilpailuihin pari kuukautta äitinsä Leena Ronkaisen johdolla, joka on tuttu Skills-valmennustiimeistä. Morsiuskampauskilpailun voitti kouvolalainen Maiju Takala, joka oli Kerttu Johanssonin varaedustaja Lontoon World Skills -kilpailussa.

Punaisen maton kisa

Myös kolmatta vuotta opiskeleva Suvi Salminen palkittiin tapahtumassa SIM Finlandin Red Carpet –kampauskilpailun kolmannesta sijasta. Kilpailuun osallistuttiin etukäteen lähetetyillä kuvilla, joista kolme parasta kutsuttiin messuille tekemään oma kampauksensa livenä. Kampauskilpailun teemana oli Finnish Design. ”Suvi suunnitteli ja toteutti oman kilpailutyönsä pääasiassa omin voimin, joka on aina hatunnoston arvoinen suoritus”, kiittää lehtori Tarja Korjus. ”Kilpailuun osallistui oli peräti 60 osallistujaa, joten Suvin kolmas sija on hieno suoritus”, hän jatkaa. 

Nordic Hair on uusi tapahtuma, jossa esitellään hiustuotteita, sekä kampaamojen ja parturiliikkeiden palveluja.  Samaaan aikaan Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin myös Kauneus-, Muoti-, Gold Silver Watch- ja Terveystapahtumat, joissa vieraili yhteensä 43 500 kävijää.

SIM Finlandin Red Carpet -kilpailusta kolmannen sijan pokkasi Suvi Salminen. Mallina toimi oma sisko.
Finnish Design -teemaan suunniteltu kampaus on saanut innoituksensa Marimekosta - värikästä mutta selkeitä linjoja - Suvi kertoo.