Taitaja9 -karsinnasta aluekilpailuun
Valkealan yläkoulun ylivoimaa
Julkaistu ma 17 loka, 2011 13:27

 KSAO:n Utinkadun toimipisteessä karsittiin Taitaja9-aluekilpailuun lähtevät joukkuueet viime viikolla. Kädentaitoja mittaavan kilpailun ylivoimaisen voiton vei Valkealan yläkoulun joukkue McHurjat. Joukkueessa kilpailivat Lauri Lepistö, Sonja Kukkonen ja Kaapo Seppänen. Myös kaksi seuraavaa sijaa meni Valkealan Bombers sekä Lare Lures -joukkueille.

Kolme parasta joukkuetta edustavat Kouvolaa Taitaja9-aluekilpailussa 19.1. Aluekilpailun järjestää tänä vuonna KSAO, ja siihen osallistuu joukkueita Kymenlaaksosta sekä Etelä-Karjalasta.

Taitaja9-kisa on peruskoulun 9.-luokkalaislle tarkoitettu kilpailu kädentaidoissa. Taitaja9:n tavoitteena on tukea nuorten ammatinvalintaa ja lisätä kädentaitoa vaativien alojen tuntemusta. Samalla pyritään kasvattamaan ammatillisen koulutuksen vetovoimaa sekä tehostamaan paikallista yhteistyötä peruskoulujen, ammattioppilaitosten ja yritysten välillä.

Eri puolella Suomea järjestetään vuosittain satoja paikallis- ja aluekilpailuja. Finaali järjestetään vuosittain Taitaja-kilpailujen yhteydessä.
skillsfinland.jpg

 

Valkealan Lare Lures joukkueen Lassi Lipponen, Matias Saari ja Anni Siekkeli LVI-alan tehtävän kimpussa.
Autohallissa oli tehtävänä seossuhde. Kilpailemassa Eskolanmäen joukkueen Ida Nakari, Mari Dahlman ja Konsta Kelloniitty.
Moppausviesti käynnissä.
Sippolan joukkue sähköjohtojen kimpussa. Joukkueessa mukana Pasi Toikka, Ville Jääskeläinen ja Salla Harju-Jeanty
Valkealan McHurjat, Lauri Lepistö, Sonja Kukkonen ja Kaapo Seppänen solmivat solmion reilussa kymmenessä sekunnissa.