Kohti MM-Lontoota
Kertun treenikesä
Julkaistu ke 22 kesä, 2011 09:17
Kaikki kilpailutyöt on pilkottu osiin ja työvaiheet on aikataulutettu minuutilleen. Katri Pokkinen kirjaa, Tarja Korjus, Maiju Takala sekä Kerttu Johansson seuraavat tarkasti.

Hiusalan MM-taistoon valmistautuvan Kerttu Johanssonin kesä on työntäyteinen. Palkkatyön lisäksi hän treenaa täysillä Lontoota silmälläpitäen ja kirjaa suoritukset harjoituspäiväkirjaan.
Normaalin työpäivän ohella Kerttu harjoittelee kuusi kertaa viikossa hiusmuotoilua. Lisäksi hän noudattaa tarkasti kunto-ohjelmaa ja urheilee 4-5 kertaa viikossa. ”MM-kilpailut ovat tällä hetkellä ainoa tärkeä tavoitteeni ja panostan siihen täysillä”, Kerttu tunnustaa. ”Muun aika on Lontoon jälkeen”.

Helteinen maajoukkueleiri

Kesäkuun helteissä pidettiin hiusmuotoilun maajoukkueleiri KSAO:n hiusalan opetustiloissa. Leirillä oli Kertun lisäksi Suomen varaedustaja Maiju Takala sekä valmentajat Tarja Korjus sekä Katri Pokkinen. Tulevaisuuden potentiaaliset MM-edustajat, KSAO:n kasvatit Roosa Hannola, Caroline Hermunen sekä Salpauksen Minna Simola olivat seuraamassa valmennusta osan aikaa.

”Kerttu teki ensimmäistä kertaa kaikki kahdeksan Lontoon kilpailutyötä. Leirin tarkoituksena oli nähdä missä mennään – mitä on vielä tehtävä ja mikä toimii”, Tarja Korjus kertoo. ”Vaikka työt olivat vielä luonnosteluvaiheessa, tulokset olivat hyviä. Olemme valmentautumisessa jopa aikataulua edellä”, hän raportoi.Seuraava leiri pidetään elokuussa, jolloin noudatetaan tarkasti Lontoon päivien rakennetta ja aikataulua. Päivien aikana on tarkoitus eliminoida mahdolliset virheet, jotta varsinaisessa kilpailussa ei tule eteen yllätyksiä.

Arvokasta tietoa tuomareilta

Katri Pokkinen on Lontoon kilpailuissa tuomari. Kokemusta hommasta on jo Japanin kilpailuista lähtien vuodesta 2007. ”Tuomaroinnin kautta saa paljon tietoa, jota voi hyödyntää valmennuksessa. Japanista opittiin valtavasti, ja nyt olemme osanneet miettiä esimerkiksi kuinka kilpailla aasialaisten kirkkaiden värien kanssa”, Katri kertoo. Lontoossa odottaakin kova urakka, sillä kilpailijoita on kaikkiaan 27:stä maasta – 5 enemmän kuin edellisissä kilpailuissa Kanadassa.

Kaikista kilpailutöistä on tehty tarkat työvaihekuvaukset, jotka helpottavat harjoittelua.
Lähtötilanne ja tavoite. Lontoossa erityishuomiota on kiinnitetty ekologisuuteen ja kierrätettävyyteen. Käytettävissä on yksi harjoituspää vähemmän ja niitä kierrätetään työstä toiseen. Tämä asettaa haasteensa kilpailutöiden suunnittelulle.
Kerttu pysyi hyvin aikataulussa. Etenkin värin levitys sujui ripeästi.
Toukokuussa koko tiimi osallistui Kouvolan Naisten Kympille kannustaakseen Kerttua myös kunto-ohjelman ylläpidossa.