FERMER kyntö- ja traktorin taitoajokilpailu:
Veikko Kelkka otti voiton, Juho Lapatto kakkonen
Julkaistu ma 06 kesä, 2011 08:47
Veikko Kelkka (oik.) ja Juho Lapatto toivat kaksoisvoiton KSAO:on Fermer 11 -kilpailusta.

Kouvolan seudun ammattiopiston Luononvaran toimipisteen opiskelijat ottivat kaksoisvoiton viime viikolla käydyssä ammatillisen koulutuksen kyntö- ja traktorin taitoajokilpailussa (Fermer 2011) Mikkelin Otavassa. Ensmmäisen vuoden opiskelijat Veikko Kelkka (sijapisteet 5) ja Juho Lapatto (sijapisteet 8) voittivat selvästi kanssakilpailijansa. Kolmas sija meni Etelä-Savon ammattiopiston Tero Laihikaiselle (sijapisteet 15).

Kilpailu oli kolmiosainen ja siinä on mukana ammatillisia oppilaitoksia Suomesta sekä Venäjältä. Kyntökilpailussa tuomarit arvioivat kilpailijoiden suoritusta mm. kynnetyn palstan siisteyden ja kyntösyvyyden perusteella, taitoajo-osuudessa mitattiin traktorin käsittelytaitoja ja kuormauksen kriteerinä oli nopeus.

Kilpailu järjestettiin nyt 18. kerran. Fermerissä kilpaili 4 opiskelijaa Suomesta ja 8 opiskelijaa Venäjältä. Järjestelyissä ovat mukana Etelä-Savon ELY-keskus ja Esedu. Kilpailun avulla pyritään luomaan yhteyksiä venäläisten ja suomalaisten oppilaitosten välille Kilpailut järjestetään vuorovuosina Venäjällä ja Suomessa.


 

Kuormauskilpailussa Veikko Kelkka oli huippunopea. Aika 3:08 oli puolet nopeampi kuin Juholla. Kisan hitaimmat ajat hipoivat pariakymmentä minuuttia.
Kynnetyn palstan siisteys ja syvyys merkitsivät.
Suomalaiset menestyivät kilpailussa hyvin, kun käytössä oli länsimainen kalusto.
Opettaja Tero Kiviaho (kesk.) voi olla ylpeä suojateistaan Juhosta ja Veikosta.
KSAO:n opiskelijoiden traktorin käsittelytaito oli huippuluokkaa - hommaa on treenattu pienestä pitäen.