Valmistumisjuhlan tunnelmia KSAO:ssa
Ensimmäiset maarakentajat saivat todistuksensa
Julkaistu pe 03 kesä, 2011 10:32
Neljätoista opiskelijaa urakoi itselleen ammattitutkinnon lisäksi valkolakin.
Maa- ja vesirakennusalan yrittäjien ja yritysten etujärjestö Infra ry:n Kalevi Kaipia (vas.) jakoi jo etukäteen stipendin yrittäjyyttä sekä hyvää työmiesasennetta osoittaneelle Juha-Matti Rautiaiselle. Koko luokka sai Infra ry:n lahjoittamat lippikset, joissa oli luokan tunnus MR08. Kalevi Kaipia (Infra ry), koulutuspäällikkö Ulla Jaskari sekä opettaja Timo Kuningas opiskelijaryhmän kanssa Veturitalleilla.

Kouvolan seudun ammattiopiston valmistujaisjuhlia vietettiin keskiviikkona 1.6. Päättötodistuksen sai runsaat 550 opiskelijaa seitsemästä toimipisteestä. Oheisessa kuvakollaasissa muutamia kuvia Liiketalouden juhlasta kaupungintalolta sekä Tekniikka ja palvelut Kuusankosken ja Kouvolan juhlista. Valmistuneiden nimet ovat nähtävissä täältä.

Kuusankosken toimipisteestä valmistui ensimmäinen ryhmä ratatekniikkaan suuntautuvia maarakentajia, jotka aloittivat uuden koulutuksen vuonna 2008. "Koulussa tapahtunut opiskelu on melko teoriapainotteista,  ja varsinainen kädentaitojen oppiminen on tapahtunut työssäoppimispaikoilla alan yrityksissä, jotka ovat pystyneet tarjoamaan kiitettävästi paikkoja menossa olevan taantuman aikanakin. Tästä kuuluu kiitos Kouvolan seudun maarakennusalan yrityksille, erityisesti Destia Rail Oy:lle, VR Track Oy:lle ja Kouvolan kaupungin Aluepalveluille", ryhmänohjaaja Timo Kuningas kiittää. Oikeaa asennetta ja tekemisen meininkiä osoittaneet opiskelijat palkittiin aherruksestaan stipendeillä. Jari Inkeroinen sai Maarankennusalan neuvottelukunnan stipendin viiden yrityksen (VR Track Oy, Destia Rail Oy, Destia Oy, Lemminkäinen Infra Oy, Rakennus- ja konepalvelu Niemelä Ky) puolesta yritteliäälle ja osaavalle opiskelijalle, hyvää työmiesasennetta osoittanut Juha-Matti Rautiainen sai Infra Kaakkois-Suomi ry:n stipendin ja Lassi Räisänen sekä Toni Turku saivat KSAO:n stipendit.

Ratatekniikkaan suuntautuva maarakentajan koulutus on syntynyt osana seudullista Innorail-hankekokonaisuutta. Alan koulutusta, opettajien pätevöitymistä sekä oppimisympäristöä on kehitetty edelleen ESR- ja EAKR-rahoittesten KSAO-Innorail sekä KSAO-RAJU –hankkeiden kautta. Yhteistyössä ovat olleet mukana niin työnantajan edustajat (Destia Rail Oy ja VR Track Oy) kuin viranomaistaho (Liikennevirasto), jonka kanssa KSAO:lla on kumppanuussopimus.

Tunnelmia Liiketalouden sekä Teknikka ja palvelut Kuusankosken ja Kouvolan valmistujaisjuhlista:

Putkiasentajiksi valmistuvia nuoria. Neljäs oikealta LVI-naiset ry:n valtakunnallisen stipendin saanut Taina Rantalainen.
Kansanedustaja Sari Palm puhui nuorille Liiketalouden valmistujaisjuhlassa.
Datanomiopiskelijat saivat tutkintotodistuksensa sekä pitkät valkoiset ruusut.
Valmistuvia merkonomeja.
Matkailuvirkailijat kukitettavina.
Kansanedustaja Jari Lindström piti Kuusankoskella juhlapuheen. Hän itse valmistui toimipistesstä laborantiksi.
Suurtalouskokeiksi valmistui kahdeksan opiskelijaa.
KSAO:n ensimmäiset ratatekniikkaan suuntautuneet maarakentajat saivat tutkintotodistuksensa.
Palveluvastaavat kukitettavina.
Talonrakentajat Kuusankoskelta.
Ravintolakokkeja Utinkadun juhlasta.
Vastavalmistuneita parturikampaajia. Taitaja-kultamitalisti Caroline Hermunen (toinen vas.) sai peräti kolme stipendiä.
Ravintolakokiksi valmistui kaksi ryhmää Utinkadulta.
Tuoreet turvallisuusvalvojat.
Illmastointiopiskelijat tyylikkäinä.
Autonasentajat kukitettavina.