Yli viisituhatta ääntä
Laboranttiopiskelija Jari Lindström eduskuntaan
Julkaistu ti 19 huhti, 2011 08:02
Jari Lindström kotiluokassaan Kuusankosken toimipisteen laboratoriossa. Koulutukseen hän hakeutui opo Reijo Salinin yllyttämänä. Nyt saavat labrahommat jäädä ainakin neljäksi vuodeksi, mutta silti hän on tyytyväinen, että sai uuden ammatin.

Keväällä laborantiksi valmistuvan Jari Lindströmin kevät sai uuden suunnan vaalisunnuntaina. Tie vie Arkadianmäelle perussuomalaisten listoilta hienolla äänisaaliilla 5453. Menestystä oli etukäteen syytä epäillä, joten opinnot ja työssäoppimisjaksot on hoidettu siihen malliin, ettei kansanedustajuus viivästytä opintoja.

Voikkaa oli kimmoke
Aikanaan Kuusankosken ammattikoulusta paperiprosessinhoitajaksi valmistunut Lindström työskenteli Voikkaan UPM:n tehtailla sen sulkemiseen asti vuonna 2006. Samana vuonna hän liittyi perussuomalaisiin. ”Kyllä Voikkaan tehtaan sulkeminen oli kimmoke politiikkaan. Tehtaalla olin luottamusmiehenä ja mukana eri toimikunnissa”, Lindström kertoo. ”Aloin kirjoittaa yleisönosastoihin, ottaa yhteyttä kansanedustajiin, meppeihin – jopa presidenttiin. Minusta tuli ikään kuin ihmisten äänitorvi. Sain jatkuvasti palautetta, että sanon juuri kuten ihmiset itsekin ajattelevat. Ja niinhän se olikin, olin itse siinä samassa veneessä”, hän muistelee.
Ensimmäisen kerran hän oli ehdolla eduskuntaan heti v. 2007, jolloin ääniä kertyi 920. ”Siitä se lähti. Meitä oli neljä ihmistä ja aloimme rakentaa paikallisosastoa entisen SMP:n osaston raunioille. Eikä meitä silloin noteerattu mihinkään. Mutta nyt meistä kolme on kunnallispolitiikassa mukana”, Lindström nauraa. ”Olemme pitäneet kiinni mitä olemme luvanneet ja puolustaneet uuden Kouvolan reuna-alueiden asioita isoja puolueita vastaan – uskon, että se näkyy nyt myös eduskuntavaalien tuloksessa. Ihmiset seuraavat asioita tarkasti”.

Vaimon tuki takana
Eduskuntavaaliehdokkuus ei ollut Lindströmille itsestään selvyys. Vaimon vahva tuki auttoi päätöksen teossa. ”Koin olevani sen ihmisille velkaa”, Lindström sanoo. Mukana taustavoimissa on myös tyttären perhe. Arkadianmäellä hän uskoo pärjäävänsä samoilla eväillä kuin tähänkin asti. ”Pitkältihän tämä on ihmisten kuuntelemista ja heidän asioidensa eteenpäin viemistä. Tärkeää on osata löytää keskeiset asiat, yksinkertaistaa ja saada ne ymmärrettävään muotoon. Perussuomalaiset eivät ole tuuliviirejä – pysymme niiden asioiden takana, mitä olemme luvanneet”, Lindström painottaa. Ja nostaa vielä tärkeäksi alueeksi harmaan talouden kitkemisen.