Kuopio 3.-5-5.2011
Taitaja-kilpailuihin neljä KSAO:n opiskelijaa
Julkaistu pe 15 huhti, 2011 13:00
Caroline Hermunen on harjoitellut yhdessä MM-kilpailuihin tähtäävän Kerttu Johanssonin kanssa.
Topi Lampiranta, Jami Mononen sekä Jasmi Hänninen kilpailevat kaikki elektroniikka-asennuksen Taitaja-finaalissa. Kultaa havittelee kahdeksan Suomen parasta nuorta.
Kerttu Johansson on valittu edustamaan Suomea ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuihin (WorldSkills). Kerttu valmistui KSAO:n parturi-kampaajalinjalta vuonna 2008. Vastikään hän putsasi pöydän junioreiden sarjassa Hair Openissa.
Toinen KSAO:n kasvatti, Ville Viitala, lähtee myös taistelemaan ammattitaidon maailmanmestaruuksista. Syksyltä on plakkarissa EuroSkills -voitto parikilpailusta.

Ammattitaidon SM-kilpailut, Taitaja 2011, käydään Kuopiossa 3.-5. toukokuuta. Tämän vuoden finaaleihin lähtee neljä KSAO:n opiskelijaa.

Hiusalalla kilpailee Caroline Hermunen. Caroline voitti jo alkuvuodesta käydyn semifinaalin, johon osallistui peräti 49 kilpailijaa. Elektroniikka-asennuksessa KSAO:lla on vahva edustus, sillä kaikki kolme kilpailijaa ovat selvittäneet tiensä finaaliin. Karsinnan voitti KSAO:n Topi Lampiranta. Kilpailuun lähtee myös Jami Mononen (karsinnan 3.) sekä Jasmi Hänninen (7.). Jasmin suoritus on Taitaja-kilpailujen historiaa, sillä hän on ensimmäinen naispuolinen finalisti elektroniikka-asennuksessa. Kilpailijoita karsinnassa oli kaikkiaan 28.

Lentokoneasennus näytöslajina
Tänä vuonna kilpailuissa on ensimmäistä kertaa mukana myös näytöslajina lentokoneasennus, johon osallistuu KSAO:sta Samuli Mäkinen. Näytöslajeissa ei ratkota Suomen mestaruuksia, sillä ennen kuin laji valitaan varsinaiseksi kilpailulajiksi, sitä testataan näytöslajina parin vuoden ajan.

KSAO:n opettajat aktiivisesti mukana

Edellisvuosien tapaan Taitaja-finaalin ylituomarina ja juryn puheenjohtajana toimii lehtori ja SkillsFinland ry:n valmennuspäällikkö Immo Pylvänen. Hiusmuotoilun päätuomarina nähdään lehtori, SkillsFinland ry:n hiusmuotoilun lajipäällikkö Tarja Korjus. Elektroniikka-asennuksen tuomaristossa on mukana lehtori, Skillis-valmentaja Jari Koskinen. Näytöslajina toteutettavan lentokoneasennuksen tuomarointiin osallistuu lentokoneasennuksen opettaja Lassi Viisanen.

MM-kisajoukkueen julkistus

Taitaja-kilpailujen yhteydessä julkistetaan virallisesti myös Suomen maajoukkue syksyllä pidettäviin ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuihin (WorldSkills). MM-edustuspaikan ovat jo varmistaneet KSAO:sta valmistuneet Kerttu Johansson (hiusmuotoilu) sekä Ville Viitala (elektroniikka-asennus).

skillsfinland.jpg Taitaja-kilpailut on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Kilpailuissa ratkotaan yli 40 lajin Suomen mestaruudet. Finalistit on karsittu kymmenissä semifinaaleissa, joihin osallistui yli1500 opiskelijaa. Taitaja-finaalissa kilpailee yli 400 oman alansa osaajaa. Kilpailut on tarkoitettu alle 20-vuotiaille ammatillisessa koulutuksessa oleville nuorille. Kilpailuja on järjestetty vuodesta 1989 lähtien. Lisätietoja: Skills Finland ry.