Biosampo-hanke etenee
BIOENERGIAKOULUTUSKESKUS HARJAKORKEUDESSA
Julkaistu to 15 tammi, 2009 13:18
Bioenergiakoulutuskeskuksen harjannostajaisia juhlittiin 16.1. iltapäivällä Anjalassa.

Kouvolan seudun ammattiopiston Luonnonvaran toimipisteeseen Anjalaan rakenteilla oleva bioenergia-alan koulutuskeskus on noussut harjakorkeuteen. Rakennusprojekti käsittää uudisrakennuksen, jonka kerrosala on 420 m2 ja sen kokonaiskustannus on 880 000 euroa. Koulutuskeskuksen toiminnan ja prosessilaitteiden kustannus on 1,3 milj. euroa.

Aikuiskoulutus käyntiin maaliskuussa

Aikuiskoulutus monipolttoteknologian erikoisalalla aloitetaan maaliskuussa ainoana Suomessa. Bioenergiakoulutus antaa eväät hajautettuun bioenergiayrittäjyyteen ja energiaomavaraisuuteen. Se on suunnattu uusiutuvista energioista kiinnostuneille, lähienergiayrittäjiksi aikoville sekä maanviljelijöille.

Käytännönläheisessä oppimisympäristössä opitaan tuottamaan biokaasu-, häkäkaasu- ja biodieselpolttoaineita. Näistä polttoaineista tuotetaan myös sähköä ja lämpöä maatilojen omaan tarpeeseen tai myyntiin. Koulutusta järjestetään kolmella tasolla edeten käyttäjästä käyttöpäälliköksi ja siitä lopulta bioenergia-alan yrittäjäksi.

Haku koulutukseen on käynnissä ja päättyy 27.2. Ryhmään valitaan 18 opiskelijaa haastattelujen perusteella.


Koulumaailman suurimpia hankkeita

Biosampo-hankkeen tavoitteena on edistää maaseudun kilpailukykyä ja Kaakkois-Suomen ympäristö- ja bioenergia-alan kehittämistavoitteita. Hanke on koulumaailman suurimpia hankkeita ja sen kokonaiskustannusarvio on runsaat kaksi miljoonaa euroa. EU:ssa on asetettu haasteelliset tavoitteet uusiutuvan energian ja bioenergian lisäämiseksi. Biosampo-hanke vastaa bioenergian lisäystavoitteisiin koulutus- ja T&K-sektorilla.

Biosampo –hankkeen puitteissa järjestetään 17.2.2009 Kouvolassa iltapäivän kestävä
seminaari
, joka käsittelee hajautetun bioenergian tuotannon mahdollisuuksia ja kannattavuutta. Seminaarissa käsitellään biokaasu-, häkäkaasu- ja peltobiomassojen käyttöä sähkön ja lämmön tuotannossa sekä polttoainetuotannossa.

Seminaari on suunnattu lähienergiantuotannosta kiinnostuneille maanviljelijöille sekä muille bioenergiakoulutuksesta kiinnostuneille.

Seminaarissa esiintyvät viranomaisten, kouluttajien sekä tuottajien edustajat.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua sähköpostitse taija.nojd(a)ksao.fi.


Lisätiedot:
Projektivastaava Juha Solio  p. 020 615 8815
Suunnittelupäällikkö Ulla Jaskari p. p. 020 615 8106