Ammatillisen koulutuksen suosio yhä kasvussa
Runsas tuhat ensisijaista hakijaa ammattiopistoon
Julkaistu pe 25 maalis, 2011 12:15

Ammatillisen koulutuksen suosio jatkoi kasvuaan kevään yhteishaussa. Kouvolan seudun ammattiopiston tutkintoihin tuli yhteensä 3754 hakua, joista 1033 on ensisijaisia toiveita. Yhtä aloituspaikkaa kohden oli 1,44 ensisijaista hakijaa, joka on KSAO:n kaikkien aikojen ennätys. Ammattiopistoon haki 59 % seudun ikäluokasta.

Aloituspaikkoja on jokunen vähemmän kuin vuonna 2010. Viime keväänä hakuja oli kaikkiaan 3608, joista ensisijaisia 969.

”Aloituspaikkojen määrän mitoittaminen on haasteellista, sillä meidän on huomioitava seudun ikäluokan kehitys, joka on laskeva. Lisäksi ammatillisen koulutuksen keskittäminen Tornionmäen kampukselle vaatii koulutustarjonnan mitoittamista tuleviin tiloihin”, sanoo rehtori Timo Olli.

”Mutta on hienoa, että KSAO on vetovoimainen ja kiinnostus on vuosi vuodelta lisääntynyt. Myös valtakunnallisesti tarkasteltuna ammatillisen koulutuksen suosiossa ei näy hiipumisen merkkejä. Nykyisin ammatilliseen koulutukseen päästään – ei jouduta”, Olli toteaa.

Hius- ja turvallisuusala vetivät parhaiten

Tämän vuoden halutuimpia koulutusaloja olivat auto-, hius-, rakennus-, turvallisuus- ja sosiaali- ja terveysala, joissa ensisijaisten hakijoiden määrä ylitti moninkertaisesti aloituspaikkojen määrän. Myös joka toinen vuosi haussa oleva media- ja kuvataiteen koulutus houkutti hyvin.

Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi eniten:

-  hiusala 97 ensisijaista hakijaa, lisäys +30 hakijaa. (kaikkiaan 241 hakijaa, aloituspaikat 20)
- turvallisuusala 73 ensisijaista hakijaa, lisäys +25 hakijaa. (kaikkiaan 205 hakijaa, aloituspaikat 20)
- sosiaali- ja terveysala 139 ensisijaista hakijaa, lisäys +15 hakijaa. (kaikkiaan 305 hakijaa, aloituspaikat 70)
- logistiikka-alan perustutkinnossa 49 ensisijaista hakijaa, lisäys +18 hakijaa. (kaikkiaan 200 hakijaa, aloituspaikat 20)


KSAO:n opetus keskittyy Tornionmäkeen


Ammatillisen koulutuksen keskittäminen Tornionmäen kampusalueeksi on käynnissä. Kymenlaakson ammattikorkeakoululta vapautuneet tilat (Utinkatu 85) kunnostetaan KSAO:n käyttöön. Alueelle rakennetaan myös uusi hallirakennus metallialan opetuskäyttöön. Opetus uusissa tiloissa käynnistyy elokuussa 2013, jolloin Kuusankosken (Naukion) ja Keltakankaan opetustoiminta lakkaa. Luonnonvaran opetusta Anjalassa sekä Sosiaali- ja terveysalan opetusta Kuusankoskella jatketaan kuten ennen.

Lisätiedot: rehtori Timo Olli puh. 020 615 8130