Parhaat Mestarimyyjäopiskelijat palkittiin
Julkaistu to 24 maalis, 2011 10:25
Mestarimyyjä-stipendit saivat Elena Chogina, Anni Lindberg, Jari Huovila, sekä Katja Peräkasari.

K-ryhmä on palkinnut neljä parasta Mestarimyyjäkoulutukseen osallistunutta opiskelijaa Kouvolan seudun ammattiopistossa Kouvolassa. Kaikkiaan  66 opiskelijaa suoritti Mestarimyyjäkoulutuksen. Mestarimyyjäkoulutuksen ohjauksesta vastasivat opettajat Asta Juvonen ja Olga Partanen. Opiskelijat voivat suorittaa koulutuksen osana valinnaisia opintoja. Koulutuspäällikkö Markku Maunula uskoo kouutuksella olevan merkitystä esimerkiksi työnhakutilanteessa. "Mestarimyyjäkoulutus on kaupan alalla hyvin tunnettu ja arvostettu. Uskon, että se on nuorelle etu töitä hakiessa", hän totesi palkitsemistilaisuudessa.

Stipendeillä palkittut Mestarimyyjät:
Jari Huovila, Tuore-elintarvike-linja
Katja Peräkasari, Kassa-linja
Anni Lindberg, Kassa-linja
Elena Chogina, Kassa-linja

Mestarimyyjäkoulutus tarjoaa kaupan alan tietoutta nuorille. Opiskelu alkoi lokakuussa ja huipentuu keväällä oppilaitoksissa järjestettäviin päätöstilaisuuksiin. Tänä keväänä Mestarimyyjätodistukset jaetaan 3 183 opiskelijalle. Suurin osa heistä opiskelee joko kaupallisten oppilaitosten tai ammattikorkeakoulujen päättävillä luokilla.
 
Oppilaitoksissa Mestarimyyjäkoulutus suoritetaan hieman suppeammassa muodossa kuin K-ryhmässä. Opiskelu tapahtuu etäopiskeluna, johon sisältyvät laajat, verkossa suoritettavat opintotehtävät.
Koulutus tarjoaa nuorille hyvät tiedot kaupan alasta.

 
Lisätiedot:
Tiedottaja Silja Felin, Kesko Kaakkois-Suomi p. 050 315 2346
Opettaja Olga Partanen, Kouvolan seudun ammattiopisto, p. 020 61 55896
Koulutuspäällikkö Anu Haapoja, K-instituutti  p. 050 502 3817

Mestarimyyjäkoulutuksella on kehitetty K-ryhmäläisten ajankohtaista vähittäiskauppaosaamista menestyksekkäästi jo 51 vuotta. Vuosittain Mestarimyyjäkoulutusta opiskelee K-ryhmässä yli 17.000 henkilöä, joten kyseessä on Suomen suurin ammatillinen aikuiskoulutus. Mestarimyyjästipendejä jaetaan oppilaitoksissa kevään aikana yhteensä yli 25 000 euron arvosta.