MM-valmennettava putsasi pöydän Hair Open-kilpailuissa
Kerttu Johanssonille SM-kultaa
Julkaistu ke 23 maalis, 2011 09:15
Kertun voittopokaalit ja mitalit on koottu työpaikalle, Lehtomäen hiuspisteeseen, jossa ne ovat myös asiakkaiden ihailtavana. Palkintoja Hair Openista keräsivät myös Kertun kollegat.

Suomen edustajaksi Lontoon ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuihin (World Skills) valittu Kerttu Johansson menestyi erinomaisesti toissaviikonloppuna käydyissä hiusalan Hair Open kilpailuissa Helsingissä. Kotiin tuomisina oli parturi-junioreiden SM-kulta (sarjassa tehtiin neljä työtä) ja kampaaja juniorien teknisen sarjan mestaruus (kaksi työtä). ”Kerttu teki viikonlopun aikana kuusi vaativa työtä, joiden tämän hetkinen osaamistaso lupailee hyvää Lontoota ajatellen. Valmennus on siis hyvässä aikataulussa”, kertoo Kertun valmentaja, WorldSkills lajipäällikkö Tarja Korjus

Kerttu itse oli tyytyväinen kisaviikonlopun suorituksiinsa. ”Kaikki meni suunnitellusti, eikä mitään ongelmia ollut. Pientä jännitystä on aina ilmassa, kun on kyse kilpailusta.”, hän kertaa kilpailun kulkua. Kilpailuviikonloput ovat kurinalaisia, ja kilpailutöitä treenataan vielä hotellissakin edeltävänä yönä. Eikä Kerttu juurikaan laakereillaan lepäile arkenakaan, vaan paiskii valmentautumisen ohella ihan normaalia työpäivää. ”Pääsiäisenä on vähän lomaa, muutoin vapaa-aika menee pitkälti MM-kilpailuihin valmentautumisen merkeissä”, Kerttu nauraa. Nyt Kertulle tehdään kunto-ohjelmaa, joka auttaa osaltaan valmistautumisessa. Ennen MM-taistoa on edessä neljä maajoukkueleiriä – seuraava toukokuun Taitaja-kilpailun yhteydessä Kuopiossa, jossa myös julkistetaan virallisesti Suomen maajoukkue World Skills –kilpailuihin.

WordSkills
Ammattitaidon MM-kilpailut, WorldSkills Competitions (WSC), järjestetään joka toinen vuosi. Seuraavaksi kilpaillaan Englannissa, Lontoossa 4.–9.10.2011. Kilpailujen ja niihin valmistautumisen avulla edistetään toisen asteen ammatillisen koulutuksen tasoa ja kansainvälistymistä. Suomen maajoukkueessa kilpailee kaksi KSAO:sta valmitunutta opiskelijaa: Kerttu Johansson hiusmuotoilussa sekä Ville Viitala elektroniikka-asennuksessa.