Kaksi ammattitaidon MM-edustuspaikkaa KSAO:on
Kerttu Johansson ja Ville Viitala Lontooseen
Julkaistu pe 28 tammi, 2011 12:06
Kerttu Johansson treenaamassa MM-kilpailukampausta ammattiopistolla.
Tuore ammattitaidon EM-kultamitalisti Ville Viitala tähtää nyt Lontoon MM-kilpailuihin.

Kouvolan seudun ammattiopistosta valmistuneet Kerttu Johansson ja Ville Viitala edustavat Suomea lokakuussa Lontoossa järjestettävissä ammattitaidon MM-kilpailuissa. Kertun laji on hiusmuotoilu, Ville kilpailee elektroniikka-alalla.

Molemmat ovat osallistuneet kilpailutoimintaan hyvällä menestyksellä. Ville saalisti vastikään kultaa EuroSkills –parikilpailussa joulukuussa, Kerttu voitti syksyllä hiusalan Eurooppa Cupin kilpailut Stuttgartissa ja Pietarissa. Nyt takana on ensimmäinen Suomen maajoukkueleiri ja katseet on käännetty kohti Lontoota.

Kerttu on kylmähermoinen kilpailija


Kerttu Johansson valmistui parturi-kampaajaksi KSAO:sta vuonna 2008, jolloin hän sai Taitaja-kilpailuista hopeaa. Opintojen päätyttyä hän on työskennellyt Lehtomäen hius- ja kauneuspisteessä Kouvolassa, ja osallistunut lukuisiin kilpailuihin hyvällä menestyksellä. Myös MM-edustuspaikasta käytiin tiukka kilpailu, sillä Kertun finaalipaikka ratkesi viimeisessä karsintakilpailussa. Niukasti varaedustajan paikalle jäi Ammattiopisto Salpauksesta 2009 valmistunut Maiju Takala.” Kerttu on loistava esimerkki määrätietoisesta harjoittelusta, itsensä kehittämisestä ja positiivisesta asenteesta”, kertoo valmentaja, Skills lajipäällikkö Tarja Korjus. ”Lisäksi hän on kylmähermoinen kilpailija”.

Kylmiä hermoja tarvitaan, sillä Suomen hiusalan edustajat ovat tuoneet mitalin kolmissa edellisissä MM-kilpailuissa. 2005 Saara Hyppänen ja 2007 Jaana Hellstén toivat pronssia, 2009 Elina Salminen voitti upeasti kultaa kilpailujen toiseksi korkeimmalla pistemäärällä. KSAO:n Tarja Korjus on valmentanut kahta tuoreinta MM-mitalistia ja vetää myös Kertun valmennustiimiä.

Villellä voittoputki takana

Ville Viitala valmistui elektroniikka-asentajaksi vuonna 2008 ja voitti samana keväänä Taitaja-kultaa. Voitostaan lähtien Ville on ollut mukana valmennustiimissä, joka tähtää kansainvälisille kilpakentille. Ensimmäinen etappi oli EuroSkills-kilpailut Lissabonissa joulukuussa.2010, jossa Ville ja Jussi Holsti nappasivat kultaa parikilpailussa.

Ville opiskelee tällä hetkellä Lahden ammattikorkeakoulussa insinööriksi ja asuu Nastolassa. Opintojen ohessa hän on tehnyt myös opettajan sijaisuuksia KSAO:ssa. Hänen valmentajanaan toimii KSAO:n lehtori Jari Koskinen.

Tulevaan taistoon Ville valmentautuu mm. tekemällä edellisten vuosien kilpailutehtäviä parin viime vuoden Taitaja-mitalistien kanssa. Elektroniikka-alan kilpailutoimintaan on luotu valmennustiimijärjestelmä, jossa Taitaja-kilpailujen kolme parasta pääsee mukaan valmennukseen joka vuosi. ”Näin meillä on koko ajan kasvamassa hyviä kilpailijoita vuorovuosina pidettäviin EM- ja MM-kilpailuihin”, Jari Koskinen kertoo.

Ammattitaidon MM-kilpailut, WorldSkills Competitions (WSC), järjestetään joka toinen vuosi. Seuraavaksi kilpaillaan Englannissa, Lontoossa 4.–9.10.2011. Kilpailujen ja niihin valmistautumisen avulla edistetään toisen asteen ammatillisen koulutuksen tasoa ja kansainvälistymistä.

 

WordSkills
Ammattitaidon MM-kilpailut, WorldSkills Competitions (WSC), järjestetään joka toinen vuosi. Seuraavaksi kilpaillaan Englannissa, Lontoossa 4.–9.10.2011. Kilpailujen ja niihin valmistautumisen avulla edistetään toisen asteen ammatillisen koulutuksen tasoa ja kansainvälistymistä.
skillsfinland.jpg