Yhteishaku käynnistyy 2.3.2009
KSAO tarjoaa uusia perustutkintoja
Julkaistu ke 18 helmi, 2009 12:19
Kevään yhteishaku käynnistyy maaliskuun alussa ja jatkuu 20.3. saakka. Kouvolan seudun ammattiopistossa aloitetaan neljän uuden perustutkinnon koulutus: suunnitteluassistenttien koulutus Keltakankaalla, maalareiden ja artesaani-stylistien koulutus Kouvolassa sekä ympäristönhoitajan koulutus Anjalassa. ”Kouvolassa ei ole tällaista koulutustarjontaa entuudestaan”, toteaa opetusalajohtaja Jorma Noponen. ”Varsinkin suunnitteluassistentin, maalarin ja ympäristönhoitajan kaltaisista tekijöistä on pulaa niin Kouvolan seudulla kuin valtakunnallisestikin”, Noponen uskoo. Stylistikoulutusta ammattiopistosta on ollut aiemmin kokeiluna. Nyt opinnot on yhdistetty artesaanitutkintoon.

Ammattioppi kiinnostaa

Ammatillisen koulutuksen kiinnostavuus viime vuosina on lisääntynyt ja Kouvolan seudun ammattiopiston hakijamäärät nousseet selvästi. Viimeisen viiden vuoden aikana ensisijaisten hakijoiden määrä on noussut yli kahdella sadalla. Myös valtakunnallisesti hakijamäärät ammatilliseen koulutukseen ovat nousseet. Ammattiopisto tarjoaa reilut 1 000 aloituspaikkaa.

Ammattiopiston suosituimpia aloja viime yhteishaussa olivat rakennusala, sosiaali- ja terveysala sekä liiketalous. Rakennusalan hakijamäärät kasvoivat selvästi: eniten hakijoita keräsi talonrakennus. Talotekniikka piti pintansa yhtenä suosikkialana. Uusi radanrakennukseen suuntautuva maarakentajan koulutus houkutteli myös mukavasti hakijoita. Eniten hakijamäärät lisääntyivät kone- ja metallialalla Kuusankoskella sekä turvallisuusalalla ja autoalalla Kouvolassa.


Yhteishaku toisen asteen opintoihin on 2.-20.3.2009.
Hakeminen tapahtuu nettiosoitteessa:
http://www.opintopolku.fi.


Lue lisää uusista tutkinnoistamme:

ARTESAANI, Stylisti
Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto
Tuotteen suunnittelun ja valmistuksen koulutusohjelma


Suunnitteluassistentin perustutkinto, SUUNNITTELUASSISTENTTI
Teknisen suunnittelun koulutusohjelma


Pintakäsittelyalan perustutkinto, MAALARI
Maalausalan koulutusohjelma


Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, YMPÄRISTÖNHOITAJA
Ympäristöalan koulutusohjelma

Kaikki yhteishaussa olevat perustutkinnot

dsc_0006.jpg
img_9853.jpg
maalaus.jpg
vesinayte6.jpg
helikopteri 013.jpg