KOUahead-messut ylittivät odotukset
Hyvä meininki ensimmäisillä koulutusmessuilla
Julkaistu ti 18 tammi, 2011 12:27
KSAO:n liiketalouden toimipiste toimi Kouvolan ensimmäisten koulutus- ja uramessujen näyttämönä.

Kouvolan ensimmäiset koulutus- ja uramessut pidettiin KSAO:n liiketalouden toimipisteen tiloissa 13.-15.1. Tapahtuma onnistui paremmin kuin osattiin odottaa. Messuilla riitti kävijöitä ja säpinää. Nuorten esitykset, näytökset ja paneelikeskustelu toivat lisäväriä tapahtumaan. Ammattilaisjuontajat Elina Knihtilä ja Antero Mertaranta ohjalivat messujen kulkua.

Torstaina paikalla oli noin 1100 toisen asteen ja aikuiskoulutuksen opiskelijaa, joille esiteltiin jatko-opintomahdollisuuksia Kouvolassa. KSAO: osastolla esittäytyivät aikuiskoulutus ja oppisopimuskoulutus sekä ammattiopiston vahvat aikuiskoulutusalat: sosiaali- ja terveys-, puu-, ja turvallisuusala sekä laboratorioalan perustutkinto, jota suunnataan ylioppilaille tai jo toisen asteen tutkinnon suorittaneille. 
Perjantaina paikalla oli noin tuhat  9- luokkalaista.  KSAO:n ständillä esiteltiin lisäksi vaatetuksen, autoala sekä helikopterikorjaajan koulutusta, erityisopetusta sekä kansainvälistä toimintaa. Lauantaina 15.1. oli II asteen opettajien VESO- täydennyskoulutuspäivä, johon osallistui noin 200 opettajaa.

Messuilla oli lähes 30.näytteilleasettajiaa  Messujen järjestämisestä jatkossa esimerkiksi kerran vuodessa tammikuussa ei ole vielä tehty päätöstä, mutta onnistuneen ensimmäisen kerran jälkeen toiveita messujen jokavuotisuuteen on esitetty. Messuja olivat järjestämässä Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopiston koulutuskeskus Palmenia, Kouvolan kaupunki (lukiot ja KSAO), Kouvola Innovation Oy (YES-keskus)  sekä Kouvolan Ammatillinen Aikuiskoulutuskeskus.

Lisää tietoa ja valokuvia messujen nettisivuilta.
 

Antero Mertaranta juonsi perjataipäivän. Auditorion YES-keskuksen paneeli veti väkeä.
KSAO:n vihreä näkyi niin vaatteissa kuin osasstossa.
Vaatetusalan opiskelijoiden työnäytös.
Turvallisuusalan opiskelijoiden näytös vaarallisen henkilön kohtaamisesta.
Parturi-kampaajaopiskelijat Sinna Susiluoto ja Inka Lahdenperä toteuttivat messuille kampausnäytöksen.
Liiketalouden koulutustarjonta esittäytyi omalla osastollaan. Datanomien peli houkutteli nuoria.
Eri oppilaitosten bändit viihdyttivät messuvieraita.
Antero Mertarannan tentattavina KSAO:n kansainvälisessä vaihdossa olleet opiskelijat.
Stylistiopiskelijoiden fantasiamaalauksille ja hiusten kiharrukselle oli kysyntää.
Messujen puuhamies Reijo Vaurula yhteistyökumppani Kopijyvän Milla ja Petri Raanojan keskellä. Kopijyvän "Mie oon Kouvolast" -aineisto on saanut suursuosion.
Messuilla sai ensiesityksensä KSAO:n markkinointivideo, jonka taustalta löytyvät videon käsikirjoituksen ideoinut ja pääosan esittävä Pete Forsström (oik.), suuren työn tehnyt editoija Iina Forsström sekä kuvaaja Petteri Knuuti.
Kalle-luuranko markkinoi lähihoitajaopintoja.