EuroSkills Lissabonissa 8.-12.12.2010
Ville Viitala ja Jussi Holsti nappasivat kultaa
Julkaistu ti 14 joulu, 2010 11:14
Jussi Holsti ja Ville Viitala toivat EM-kultaa elektroniikassa ammattitaidon EuroSkills -kilpailuista Lissabonista.
Tiimityö parivaljakon välillä oli saumatonta.
Kilpailu sisälsi niin yksilötehtäviä kuin yhdessä tekemistä. Pääosin työnjako oli selkeä: Ville hoiti ohjelmoinnin, Jussi laitteistoihin liittyvät tehtävät.

KSAO:sta valmistunut, elektroniikka-alan Taitaja-kultaa vuonna 2008 ylivoimaisesti voittanut Ville Viitala edusti Suomea joulukuussa Portugalissa käydyissä ammattitaidon EuroSkills –kilpailuissa. Kilpailu oli parikilpailu, jossa Villen parina kilpaili kiiminkiläinen Jussi Holsti. Ville ja Jussi voittivat EM-kultaa selvällä piste-erolla.

Ensimmäisten päivien jälkeen suomalaiset olivat vielä toisena, mutta tiukka loppukiri ja loistavasti onnistunut viimeinen päivä nosti heidät kultakantaan. Lopulta he nousivat reiluun voittoon kymmenellä pisteellä. Toiseksi kilpailussa tuli Portugalin joukkue. ”Kuulimme huhuja jo ennakkoon, mutta lopullisesti voitto varmistui vasta palkintojenjaossa. Tunne oli mahtava”, Ville Viitala kertaa huippuhetkiä. ”Tiimityö Jussin kanssa sujui saumattomasti, ennalta sovittu työnjako toimi loistavasti ja kilpailun aikana pystyi myös auttamaan toista kiperissä tilanteissa”, Ville kertoo kilpaillun kulusta. Tiukka kisarupeama huipentui juhlalliseen palkintojenjakotilaisuuteen.

Ville ja Jussi ovat olleet mukana EuroSkills -valmennustiimissä jo parin vuoden ajan. Villen valmentajana ja huoltajana toimi KSAO:n lehtori Jari Koskinen.

Suomi saalisti EuroSkills-kilpailuissa runsaan mitalisaaliin. Suomalaiset voittivat kilpailuissa 8 lajissa kultaa, 8 hopeaa ja 9 pronssia. Osa mitaleista tuli yksilösuorituksista, osa tiimilajeista. Kilpailuun osallistui yli 400 kilpailijaa 25 eri maasta. Kisavieraita paikalla kävi kaikkiaan yli 50.000.