Myrskyluodon Maijan puvustus KSAO:n opiskelijoiden käsialaa
Julkaistu ke 12 marras, 2008 09:04

Anjalankosken teatterin juhlavuoden näytelmä Myrskyluodon Maija sai ensi-iltansa 10.10. KSAO:n toisen vuoden stylistiopiskelijat ovat olleet mukana produktiossa. Näytelmän puvustus tehtiin tuunaamalla teatterin omista vaatteista, kirpputorilöydöistä sekä uutta ompelemalla. Opiskelijat vastasivat myös maskeerauksesta ja kampauksista.

Puvustusprojektista vastasivat vaatetuksen opettajat Sirpa Soininen ja Miia Ojalainen. ”Projektissa oli mukana koko VS07pk –luokka ja apua pukujen ompeluun saatiin myös pukuompelijaluokilta. Maskeerauksessa saatiin opastusta kolmannen luokan stylistiopiskelija Jatta Hartikaiselta”, Miia sanoo.

Projekti oli suuri ja toteutettiin nopealla aikataululla. ”Tieto produktiosta tuli toukokuussa, ja tutustuin siihen itse kesän aikana – toteutusaikaa jäi runsaat kaksi kuukautta. Se oli meille hyvin haastavaa, sillä näytelmässä on 20 näyttelijää, kullakin useita rooleja ja vaihtoja tiiviiseen tahtiin”, Miia kertoo. ”Homma meni mallikkaasti ja molemmat osapuolet ovat olleet tyytyväisiä. Anjalankosken teatteri on ollut kiinnostunut myös yhteistyöstä KSAO:n kanssa jatkossakin”, hän hymyilee.