Parturi-kampaajille menestystä Tampereella
Sanni Lahtinen voittoon
Julkaistu ma 03 marras, 2008 10:16

KSAO:n hiusala niitti jälleen menestystä valtakunnallisessa kilpailussa Tampereella 26.10. Kolmannen vuoden parturi-kampaajaopiskelija Sanni Lahtinen nappasi voittopokaalin Tampereen hius- ja muotifestivaaleilla pidetyssä kilpailussa.

Kovatasoisessa ” Hiusten muotoilu ja kampaus naiselle”-oppilassarjassa oli yli neljäkymmentä osallistujaa. Ensimmäistä kertaa kilpaillut kuusankoskelainen Sanni vei komeasti ykkössijan kaikkien  oppilassarjojen korkeimmilla pisteillä. Tämän johdosta hän sai voittopokaalin ja rahapalkinnon lisäksi muhkean tuotepalkinnon. Muutkin KSAO:laiset menestyivät mukavasti: Sannin kanssa samassa sarjassa kilpaillut Tanja Hintikainen (Kouvola) oli seitsemäs, Ida Kilpinen (Kuusankoski) sijoittui yhdeksänneksi ja Sanna Hasu (Anjalankoski) kahdestoista. ”Hiusten muotoilu ja kampaus miehelle”-sarjassa. Riitta Vehmaa (Kuusankoski) sijoittui ehostuksessa kuudenneksi.

”Kaikki kilpailijat suoriutuivat komeasti ensimmäisestä kilpailustaan ja tekivät hienot työt”, sanoo hiusalan lehtori, valmentaja Tarja Korjus. ”Tytöt voivat olla ylpeitä suorituksistaan. Tiimihenki oli erinomainen ja oli helppo olla innokkaan joukkueen valmentajana”, hän kiittää. "Arvokasta apua saimme myös mallien puvustuksessa ja stailaamisessa Veera Ollikkalalta sekä Sini Värtiseltä, jotka opiskelevat stylisteiksi KSAO:ssa".

Kädet täristen voittoon

Kilpailun tarkoituksena oli luoda kaupallinen ja trendikäs hiusten muotoilu ja kampaus miehelle tai naiselle. Sanni Lahtinen kilpaili nyt ensimmäistä kertaa. ”Aluksi kyllä jännitti ja kädet tärisivät. Höpötin jotain koko ajan mallini Jennan korvaan. Kaikki meni vaan nappiin ja sitten tuli sellainen olo, että tää on kivaa”, Sanni kertoo. Kommelluksittakaan ei kisasta selvitty: huolellisen pakkaamisen jälkeenkin elintärkeä hiustenleikkuukone oli jäänyt hotellille, josta Tarja Korjus sen kävi hakemassa kaatosateessa. Kone saatiin Sannille kymmenen minuuttia ennen kisan alkua – mutta sehän riitti.

Mallin osuus kilpailussa on hyvin tärkeä. ”Hiusmallilta vaaditaan karismaa ja lavasäteilyä. Mallin on herätettäva tuomareiden huomio”, toteaa Tarja Korjus. Sannin mallina toimi sähköasentajaksi opiskeleva Jenna Nakari, joka onnistui tehtävässään erinomaisesti. ”Silloin kun kampaus oli valmis ja jäin yksin lavalle vähän jännitti. Muutoin kokemus oli hieno”, Jenna kertoo.Taitaja 2009 –semifinaalipaikoista karsittiin

Kampaamo Pikkusaksissa pidettiin 28.10. karsintakilpailu ammattiin opiskelevien Taitaja 2009 –semifinaaleihin lähtevien kahden edustajan valitsemiseksi.
 

taritajakarsijat08.jpg

Hiusalan karsintaan osallistui yhteensä kuusi kilpailijaa: kakkosluokkalaiset Roosa Hannola (vas), Laura Selkee Anni Rasi, ja Heidi Kolhonen sekä kolmoset Ida Kilpinen ja Sanni Lahtinen.

Taitaja-valinta oli selkeä. Finaalipaikkaa lähtee Oulusta 9.12. tavoittelemaan Sanni Lahtinen ja Roosa Hannola.