Kokkikilpailun voitto Kotkaan
Julkaistu pe 19 marras, 2010 11:10
Kilpailun tuomarit työssä. Yhteensä maisteltavana oli 21 annosta.
Ekamin voittajajoukue kokkaa taka-alalla, Viipurin toiseksi sijoittunut joulkkue edessä.

Eilen KSAO:n Utinkadun toimipisteessä käyty kansainvälinen kokkikilpailu Kultainen Kapusta päättyi Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston (EKAMI) voittoon. Joukkueessa kokkasivat Nico Lindfors ja  MilkaTauru. Toisen sijan kilpailuissa veivät Aleksander Ostashko ja Anastasiya Ponomareva Viipurin Aleksandrovskin polyteknisestä oppilaitoksesta. Kolmanneksi sijoittuivat Mira Lankinen ja Hoang Pham Etelä-Karjalan ammattiopistosta (EKAMO).

Kultainen kapusta  -kokkikilpailu on suunnattu ammattiopistojen ravintola-alan opiskelijoille Kaakkois-Suomessa ja Venäjällä. Kilpailu on parikilpailu, jossa valmistetaan alku-, pää- ja jälkiruoka ennakkoon määrätyistä raaka-aineista. Kilpailun kautta opiskelijoilla on mahdollisuus mitata omaa ammattitaitoaan suhteessa muiden ammattitaitoon, kehittää taitojaan ja esiintymiskykyään sekä luoda uusia ideoita. 

KSAO järjesti kilpailun yhteistyössä Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) sekä Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) sekä Leningradin alueen yleissivistävän ja ammatillisen koulutuksen komitean kanssa. Kilpailu on järjestetty aiemmin kaksi kertaa: vuonna 2008 Kotkassa ja 2009 Kingiseppissä Venäjällä.

 

Kilpailu välitettiin suorana kolmelle screenille. Kisakatsomossa jännitettiin.
KSAO:n Kapusta-puuhamies Antti Kalanen sekä EKAMI:n tekniikkatuomari Pekka Tuhkanen.
KSAO:n Nea Matilaisen ja Sanni Parkkilan taidonnäytettä. Päätuomarin mukaan heidän maksansa oli kilpailun paras.
KSAO:n elektroniikka-alan opiskelijat kuvastivat kilpailun reaaliaikaisena screeneiltä seurattavaksi.