EuroSkills Lissabonissa 8.-12.12.2010
Ville Viitala EM-kilpailuihin
Julkaistu ma 22 marras, 2010 11:59

KSAO:sta valmistunut, elektroniikka-alan Taitaja-kultaa vuonna 2008 ylivoimaisesti voittanut Ville Viitala, matkaa joulukuussa Portugalissa järjestettäviin ammattitaidon EuroSkills –kilpailuihin. Kilpailu on parikilpailu, jossa Villen parina kilpailee kiiminkiläinen Jussi Holsti.

Ville ja Jussi ovat olleet mukana valmennustiimissä jo parin vuoden ajan. Viimeisen vuoden aikana valmennusleirejä on ollut viisi jonka lisäksi molemmat ovat valmentautuneet omilla tahoillaan. Villen valmentajana ja huoltajana toimii KSAO:n lehtori Jari Koskinen. Ennen kilpailua on järjestetty kaksi maajoukkueen valmennusleiriä, jossa on käyty läpi kilpailuun liittyviä käytännön asioita sekä median kohtaamista ja kilpailutilanteeseen valmentautumista.

Pojat matkustavat Portugaliin jo ennen kilpailua viikon kestävälle työssäoppimisjaksolle, jonka aikana ehditään vielä hioa kilpailustrategiaa ja työnjakoa. Villen mukaan kilpailutilanteessa pystyy vielä suunnittelemaan työnjakoa. ”Todennäköisesti kilpailun alussa tehdään tiiviimmin yhteistyötä, jonka jälkeen kipailutyö haarautuu kahteen. Toinen tekee ohjelmakoodia ja toinen suunnittelee uutta kytkentää”, Ville ennakoi. 

Lisätiedot: http://www.skillsfinland.fi/fi/euroskills/teamfinland2010

Anjalasta kotoisin oleva Ville Viitala opiskelee Lahden ammattikorkeakoulussa insinööriksi. Ville on käynyt syksyn mittaan entisessä opinahjossaan KSAO:ssa sekä harjoittelemassa että sijasopettajana. Onnea kisaan Ville.