Kokkikilpailu torstaina 18.11.
Kultainen kapusta KSAO:ssa
Julkaistu ke 10 marras, 2010 08:29
Viimeinen karsintakilpailu, jossa valittiin KSAO:n edustajat käytiin 3.11. Karsinnan voittajiksi selviytyivät Nea Matilainen ja Sanni Parkkila. Karsintaan osallistui alkukarsinnan kolme parasta kahden hengen joukkuetta. KSAO:n edustajiksi Kultainen kapusta –kilpailussa valittiin Nea Matilainen ja Sanni Parkkila.
Elina Turkia Viivi Pitkänen, Nea Matilainen, Sanni Parkkila, Liisa Rantanen ja Jonna Pakkanen olivat alkukarsinnan parhaat. Tytöt saavat todistukseensa erillisen liitteen todisteena osallistumisesta kilpailutoimintaan ja –valmennukseen.
Tuomarointi käynnissä.
 
Kultainen kapusta  -kokkikilpailu käydään 17.-18. marraskuuta Kouvolan seudun ammattiopiston Utinkadun toimipisteen opetuskeittiössä. Se on suunnattu ammattiopistojen ravintola-alan opiskelijoille Kaakkois-Suomessa ja Venäjällä.

Kilpailu on parikilpailu, jossa valmistetaan alku-, pää- ja jälkiruoka ennakkoon määrätyistä raaka-aineista. Kilpailun kautta opiskelijoilla on mahdollisuus mitata omaa ammattitaitoaan suhteessa muiden ammattitaitoon, kehittää taitojaan ja esiintymiskykyään sekä luoda uusia ideoita. 

KSAO järjestää kilpailun yhteistyössä Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) sekä Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) sekä Leningradin alueen yleissivistävän ja ammatillisen koulutuksen komitean kanssa. Kilpailu on järjestetty aiemmin kaksi kertaa: vuonna 2008 Kotkassa ja 2009 Kingiseppissä Venäjällä.

Kilpailijat:
1. Nea Matilainen ja Sanni Parkkila /Kouvolan seudun ammattiopisto (KSAO)
2. Aleksander Ostashko ja Anastasiya Ponomareva,
Viipurin Aleksandrovskin polytekninen oppilaitos
3. Nico Lindfors ja  MilkaTauru /Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (EKAMI)
4. Mira Lankinen ja Hoang Pham /Etelä-Karjalan ammattiopisto (EKAMO)
5. Anna Timofeeva ja Evgeniia Botina / Begunitskiyn maatalousalan oppilaitos
6. Elena Reshetnyak  ja Victoriya Kiba Kingiseppin kaupan ja ravitsemuksen oppilaitos
7. Kumara Nai ja Mikko Pulkkinen /Etelä-Savon ammattiopisto (ESEDU)Kilpailun aikataulu

Kilpailu käynnistyy keskiviikkona 17.11. klo 12.00, jolloin tutustutaan tiloihin ja välineisiin.

torstai 18.11.2010

klo 8.00  kilpailu alkaa
12.15-12.45  alkuruokien esillepano
13.00-13.30  pääruokien esillepano
13.45-14.15  jälkiruokien esillepano

Tuomareina toimivat osallistuvien oppilaitosten opettajat. Tuomarit arvioivat valmistettavien annosten makua ja esillelaittoa sekä ruoanvalmistustekniikkaa. Päätuomarina toimii Etelä-Suomen alueen keittiömestariyhdistyksen jäsen Heikki Härmä. Päätuomari julkistaa kilpailun tulokset palautteenantotilaisuuden jälkeen n. kello 16.00. Toinen kilpailupäivä 18.11. päättyy iltajuhlaan, jossa voittajat palkitaan.

Lisätiedot:
opettaja Antti Kalanen, KSAO puh. 020615 5899
koulutuspäällikkö Leena Vuorenpää, KSAO puh. 020 615 8884