Ammatillinen koulutus kiinnostaa
KSAO:n hakijamäärät nousseet selvästi
Julkaistu to 08 touko, 2008 10:43

Kouvolan seudun ammattiopiston hakijamäärät ovat nousseet viime vuodesta. Kaikkiaan hakuja KSAO:n eri perustutkintoihin oli 3334, joka on 458 enemmän kuin vuonna 2007. Yksittäisiä hakijoita koko KSAO:on oli 2281 – aiemmin vastaavaa tietoa ei ole saatu. Ensisijaisia hakijoita oli 977, joka on 30 enemmän kuin viime vuonna. Viimeisen viiden vuoden aikana ensisijaisten hakijoiden määrä on noussut yli kahdella sadalla. Aloituspaikkoja ammattiopisto tarjoaa 864. ”Hakijamäärät ovat nousseet pääsääntöisesti kautta linjan. Ammatillisen koulutuksen arvostus on noussut viime vuosina. Myös valtakunnallisesti hakijamäärät ammatilliseen koulutukseen ovat nousseet”, iloitsee johtava rehtori Timo Olli. ”Meillä oli pientä laskua joissakin yksittäisissä koulutuksissa, muutoin tilanne on hyvä. Perusteollisuus on vetovoimainen, kuten myös sosiaali- ja terveysala. Paperialan tilanne näkyy alaan liittyvien tutkintojen hakumäärissä”, hän summaa.

Rakennusala vetää

Ammattiopiston suosituimpia aloja olivat rakennusala, sosiaali- ja terveysala sekä liiketalouden ala. Rakennusalan hakijamäärät kasvoivat selvästi: eniten hakijoita, 220, keräsi talonrakennus (50 hakijaa enemmän kuin viime vuonna). Talotekniikka piti pintansa yhtenä suosikkialana 208 hakijalla. Uusi maarakentajan koulutus houkutteli 108 hakijaa. Eniten hakijamäärät lisääntyivät kone- ja metallialalla Kuusankoskella (84 hakijaa enemmän) sekä turvallisuusalalla (78 hakijaa enemmän) ja autoalalla (73 hakijaa enemmän) Kouvolassa. Sosiaali- ja terveysalan hakijamäärät pysyivät jotakuinkin samoina, liiketalouden alalla jonkin verran laskua. Ensisijaisten hakijoiden määrä lisääntyi talonrakennuksen ohella eniten puu-, turvallisuus- ja hiusalalla.

Ensimmäistä kertaa netissä toteutetussa yhteishaussa oli yli 90 000 hakijaa koko Suomessa. Ammatilliseen koulutukseen oli kaikkiaan 56 800 hakijaa, joka on 3500 enemmän kuin viime vuonna. Keväällä 2008 perusopetuksen päättävistä 33 600 haki ammatilliseen koulutukseen ja 33 400 lukioon. Opiskelijat saavat tiedon hyväksytystä opiskelupaikasta kesäkuun puolivälissä.


Lisätiedot: Opintosihteeri Helena Mattila p. 05 744 8212