Avoimet ovet Liiketalouden toimipisteessä 15.10.
60 vuotta liiketalouden koulutusta Kouvolassa
Julkaistu ma 11 loka, 2010 14:52
Liiketalouden toimipiste Salpausselänkadulla on ollut KSAO:n käytössä vuoden. Ovet ovat avoinna perjantaina 15.10. klo 9-12.

Kouvolan alueen liiketalouden koulutus juhlii 60-vuotistaivaltaan perjantaina 15.10.2010. KSAO:n Liiketalouden toimipisteessä Salpausselänkadulla ja Kymenlaaksan ammattikorkeakoulun liiketalouden yksikössä Kasarminmäellä on avoimet ovet juhlapäivänä klo 9-12 . Yleisölle avoin juhlaseminaari alkaa Kouvolan kaupungintalolla klo 14.00. Esiintyjinä ovat kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki, opetusministerin valtiosihteeri Heljä Misukka ja toimitusjohtaja Teemu Arina.  Puheenvuoroissa tarkastellaan tulevaisuuteen liittyviä teemoja. Katso myös tapahtuman omat nettisivut www.kyamk.fi/liiketalous60

Valtiosihteeri Heljä Misukka ja toimitusjohtaja Teemu Arina Kouvolaan

Juhlapäivää vietetään 1 teemalla ”eilen – tänään – huomenna”, ja se alkaa avoimilla ovilla liiketalouden oppilaitoksissa. Päivä jatkuu kaikille avoimella juhlaseminaarilla Kouvolan kaupungintalolla, jossa aiheena muun muassa digitaalisen median tulevaisuus. Valmisteilla on myös juhlajulkaisu Kouvolan liiketalouden koulutuksen 10 viimeiseltä vuodelta.

Erityisesti yrityksille suunnattu juhlaseminaari alkaa kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäen tervehdyksellä. Tapahtuman juhlapuheen tulee pitämään opetusministerin valtiosihteeri Heljä Misukka. Tulevaisuuspainotteisessa puheessaan toimitusjohtaja Teemu Arina (Dicole Oy) pohtii aihetta Digitaalisen median seuraavat 60 vuotta.

Juhlapäivänä Kymenlaakson ammattiopiston liiketalouden yksikössä Salpausselänkadulla ja Kasarminmäen kampuksella sijaitsevassa Kymenlaakson ammattikorkeakoulun liiketalouden toimipisteessä pidetään avoimet ovet klo 9-12. Kouluilla järjestetään yleisölle ohjelmaa ja samalla heillä on mahdollisuus tutustua molempien oppilaitosten tiloihin ja toimintaan.

Kouvolan kauppaopetuksesta on aikaisemmin julkaistu historiikki 50 vuoden ajalta ja se on Salme Hintsala- Kaupin käsialaa. Nyt tekeillä oleva sähköinen historiikki jatkaa liiketalouden koulutuksen 10 viimeisen vuoden ajalta. Sähköinen historiikin voi kuka tahansa ladata itselleen. Juhlajulkaisun kirjoittajina ovat mm. Kouvolan kauppaopetuksessa pitkään mukana olleet Kirsti Norkamo ja Pekka Olkku.

Tapahtuman järjestäjinä ovat Kouvolan seudun ammattiopisto, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Kouvolan liikemiesyhdistys ry ja Kouvolan kaupunki.

Kouvolassa on tarjottu liiketalouden koulutusta jo 60 vuoden ajan. Syyskuun 15. päivänä 1950 toimintansa aloittanut Kouvolan kauppakoulu oli paikkakunnan ensimmäinen ammattiin valmistava koulu ja tuolloin Kouvolan liikemiesyhdistyksen toimeenpanemaan kouluun oppilaiksi valittiin 34 henkilöä. Nyt 60 vuotta myöhemmin Kouvolassa tarjotaan liiketalouden koulutusta sekä opistotasoisena että ammattikorkeakoulutasoisena ja opiskelijoita on yli tuhat.