SAKU ry:n yleisurheilu- ja maastojuoksukilpailut Kouvolassa
Mestaruuksista kisattiin koleassa säässä
Julkaistu ma 15 syys, 2008 15:19
Kilpailun johtaja ja järjestelyistä vastannut liikunnaopettaja Jari Kähärä (vas.)ja Anjalankoskella liikunnanopettajana toimiva Tapio Viinanen, joka on kisakonkari jopa olympiatasolla.
Helikopteriasentajiksi opiskelevat Mikki Lehtonen ja Saila Ollikka toivat mitaleita. Mikki voitti A-poikien 800 metriä ja Saila sai pronssia A-tyttöjen 400 metrin juoksussa. Mikki edustaa Keravan urheilijoita ja takataskussa on mm. SM-kultaa 17-vuotiaiden poikien 800 metrillä ja edustuspaikka nuorten Suomi-Ruotsi-maaottelussa. Sailan päälaji on hiihto ja seura Kouvolan Hiihtäjät.
Oululaiset Pia Oikarinen (vas.) ja Susanne Koskelo ovat omimmillaan salibandyssä. Takataskussa on viime vuoden mestaruus ja pronssia parin vuoden takaa. Nyt ohjelmassa oli maastojuoksu, jossa Susanne nappasi kultaa, Pia sijoittui viidenneksi.
Maastojuoksussa KSAO sai mukavasti menestystä. Kilpailun lähtöön valmistautumassa ilmastointiasentajaksi opiskeleva Sami Karsikas (vas.) (sijoittui B-pojissa neljänneksi), hotelli- ja ravintola-alan opiskelija Niko Pyötsijä (A-poikien 4.) ja turva-alaa opiskeleva Simo Niemelä (B-pojissa 5.)

Ammattiin opiskelevat kilpailivat valtakunnallisista mestaruuksista yleisurheilussa ja maastojuoksussa torstaina 11.9. Erittäin kolea sää verotti tulostasoa, mutta kilpailijat veivät osuutensa sitkeästi loppuun. Kisoihin osallistui ennätykselliset 150 urheilijaa lähes kolmestakymmenestä oppilaitoksesta.

KSAO:oon saatiin yksi mestaruus, kun Mikki Lehtonen vei voiton A-poikien 800 metrin juoksussa. Pronssille ylsivät Samuli Hyry A-poikien satasella, Erik Sihvola B-poikien maastojuoksussa, Saila Ollikka A-tyttöjen 400 metrillä sekä Maija Kiiveri B-tyttöjen satasella. Jäsenyhteisöjen välisessä kilpailussa Kouvolan seudun ammattiopisto sijoittui kolmanneksi.

”Iso kiitos kaikille yhteistyössä mukana olleille”, kilpailujen johtaja ja organisaattori Jari Kähärä kiittää. ”Tällaisen tapahtuman järjestelyihin tarvitaan melkomoinen koneisto. Kisajärjestelyihin saatiin kiitettävästi porukkaa sekä henkilökunnasta että opiskelijoista ja paikallisista urheiluseuroista. Erityisesti kiitokset kollegalleni Tapio Viinaselle, jolta sain todella paljon apua ja vinkkejä yleisurheilutapahtuman järjestelyyn.” Seudun urheiluseuroista mukana olivat Korian Ponsi, Myllykosken Kisaveikot, Elimäen Vauhti ja Valkealan Kajo. ”Saimme mukavasti urheilijoita liikkeelle”, Kähärä kertoo. ”Koko 2000-luvun kisat ovat kärsineet vähän osallistujapulaa. Sinnikäs markkinointityö tuotti tuloksia ja osallistujamäärä nousi 150:een”, hän summaa.

satanenp.jpg
A-poikien satasen loppukilpailun tiukka startti. KSAO:n pronssimitalisti Samuli Hyry etualalla ykkösradalla.
 
maijap.jpg
Maija Kiiveri (kolmas oikealta) sai pronssia B-tyttöjen satasella.
 
joonasp.jpg
A-poikien keihäässä voiton vei
Joonas Verronen Kokkolan
sosiaali- ja terveysalan opistosta
hienolla tuloksella 66,55.
eetu.jpg
B-poikien hyvätasoisen
korkeuskisan voitti Eetu Leino Raahen ammattiopistosta
179 cm:n ylityksellä.
 

Kilpailujen tulokset löytyvät Saku ry:n nettisivuilta linkistä liikuntaa/tulokset.