Hairmanni palveluksessanne
Uusi hiusalan opetuspiste Kouvolan keskustassa
Julkaistu to 11 syys, 2008 09:27
Kolmannen vuoden opiskelijat Tia Peltonen ja Laura Teikari valmiina palvelukseen opettajansa Pirjo Saarisen johdolla.
Sanna Hasu värjäyshommissa. Taustalla häärii Mari Kemppinen.

Kouvolan seudun ammattiopisto on avannut toisen hiusalan opetuspisteen Kouvolaan. Keskeisellä paikalla Valtakatu 3:ssa toimiva Hairmanni tarjoaa parturi ja kampaamopalveluja sekä naisille että miehille. Utinkadulla toimii jatkossakin opetuspiste Pikkusakset. Molempiin opetuspisteisiin on oma ajanvarausnumero. Opetuspisteiden aukiolo vaihtelee opintojaksojen mukaan.

”Utinkadun asiakaspalvelutilat ovat käyneet pieniksi”, kertoo opetusalajohtaja Eeva Sahlman. ”Meillä aloittaa vuosittain 20 opiskelijaa, ja Utinkadulla on vain 12 asiakaspaikkaa. Lisäksi uusi opetuspiste tarjoaa opiskelijoille työssäoppimispaikkoja. Ja onhan keskustaan helpompi tulla – oikeat asiakkaat ovat meille tärkeitä ammatin oppimisen kannalta”, Sahlman summaa.

Oikeaa yrittäjyyttä

Hairmannissa opiskelijat tekevät kaikki kampaamoyrityksen pyörittämiseen liittyvät työt. ”Tässä opiskelijat näkevät ja oppivat millaista toiminta on oikeassa työelämässä. He vastaavat varsinaisen parturi-kampaajan työn ohella kaikesta muustakin siivouksesta hyllyjen täyttämiseen ja osallistuvat myös tuotetilausten tekemiseen”, kertoo Hairmannin vastaava opettaja Pirjo Saarinen.

Hairmannissa työskentelee kuuden opiskelijan ryhmiä. Tavoitteena on yksilöllisempi ohjaus. ”Erityisesi pyrimme kiinnittämään huomiota työskentelynopeuteen. Opettelemme kikkoja, joilla työ saadaan sujuvammaksi ja pyrimme työelämän tavoiteaikoihin – näin oppilaat saavat paremmat valmiudet kannattavuuden ja tuottavuuden hallintaan”, Saarinen uskoo.

Opiskelijoiden mielestä Hairmannin avaaminen on ollut mielenkiintoista ja kaikki on sujunut hyvin, vaikka tavarat vielä hakevat paikkaansa. ”Meillä on pieni tiivis ryhmä ja saa enemmän ohjausta työhön kuin koululla”, kertoo kolmannen vuoden opiskelija Tia Peltonen. ”Ja on tosi kiva tulla tänne uusiin tiloihin aamuisin”.

Aukioloajat:

Hairmanni
Valtakatu 3, Kouvola               
toistaiseksi maanantaisin ja torstaisin 9-16
29.9.-21.11. välisenä aikana ma-pe klo 8.30-16.30
Ajanvaraukset
p. 040 486 0200
 
hairmannipieni.jpg
Pikkusakset
Utinkatu 44-48, Kouvola
toistaiseksi maanantaisin ja torstaisin 8.30-16.00
Ajanvaraukset p. 05 744 8256
pikkusaksetpieni.jpg
   

Tervetuloa uudet ja vanhat asiakkaat.

Lisätiedot: opetusalajohtaja Eeva Sahlman p. 0400 264 774 tai hiusalan vastaava  Helena Lahtinen p. 040 352 3898