Kimmokkeena tupakkalain muutos
KSAO savuttomaksi
Julkaistu ti 17 elo, 2010 13:34

Kouvolan seudun ammattiopiston lukuvuosi käynnistyi savuttomana. Kesällä hyväksytty tupakkalain muutos linjaa tupakoinnin myös Kouvolan kouluissa kielletyksi. Tupakointikielto ammattiopiston alueella koskee niin henkilökuntaa kuin opiskelijoita. Lakimuutos tähtää tupakkatuotteiden käytön vähittäiseen loppumiseen. Laki astuu voimaan lokakuussa 2010.

”Savuttomuus on puhuttanut ammattiopistossa jo usean vuoden ajan mm. savuhaittojen ja roskaamisen vuoksi. Ilman muuta kasvattajana meidän tehtävämme on ohjata nuoria savuttomuuteen. Nyt nopeasti edennyt lainmuutos vauhditti asiaa – tosin tuleville lieveilmiöille ei vielä ole ehditty miettiä ratkaisua”, johtava rehtori Timo Olli toteaa. ”Ulkoalueiden siivousta tullaan laajentamaan ammattiopiston alueen ulkopuolelle ja puhtaanapitoa pyritään tehostamaan”.

KSAO:ssa luonnollisesti toivotaan lain hengen mukaisesti, että tupakointikielto johtaisi tupakoinnin vähenemiseen ja jopa lopettamiseen, kuten on tapahtunut muissa savuttomiksi julistautuneissa oppilaitoksissa. ”Kampanjointia ja lopettamisen palkitsemista on väläytelty keskusteluissa kohti savutonta ammattiopistoa, Olli sanoo.

Lakimuutoksen tarkoituksena on vähentää lasten ja nuorten tupakoinnin aloittamisen edellytyksiä ja rajoittaa tupakointia heidän kasvuympäristössään. Tupakkatuotteiden esilläpitoa ja saatavuutta lasten ja nuorten arkielämän piirissä rajoitetaan. Tupakointikielto laajenee koskemaan lasten ja nuorten ympäristöä esimerkiksi päiväkotien ja koulujen lähellä. Tupakkalain muutoksen myötä myös kaikissa Kouvolan kaupungin lukioissa,kouluissa ja päiväkodeissa on tupakointi kielletty.
 

Lisätiedot: johtava rehtori Timo Olli  puh. 020 615 8130