Jutta Urpilainen tutustui KSAO:on
Julkaistu ti 02 syys, 2008 09:33

SDP:n puoluejohtaja Jutta Urpilainen pistäytyi maakuntamatkallaan Kouvolan seudun ammattiopistossa. Hän tapasi eri alojen opiskelijoita Utinkadulla pidetyssä keskustelutilaisuudessa sekä tutustui KSAO:n helikopteri- ja hiusalaan.

Rennosti pukeutunut Urpilainen loi keskustelutilaisuuteen välittömän ja mutkattoman ilmapiirin. Hänen viestinsä nuorille oli, että tärkeintä on vaikuttaa. ”Suuret ikäluokat pitävät ajamansa asiat  esillä – jos nuoret eivät tee samaa, heidän äänensä ei kuulu”, Urpilainen totesi.  Hän oli kiinnostunut nuorten mielipiteistä ja ajatuksista uuden Kouvolan synnyn kynnyksellä. Esiin nousivat syrjäisten uuden Kouvolan osien asema nuorisovaltuustossa ja nuorten tilat ja tapahtumat Kouvolan seudulla.

Keskustelutilaisuuden lisäksi Urpilainen tutustui ammattiopiston lentokoneasennuksen opetuksen historiaan ja nykytilaan sekä teki lyhyen kiertokäynnin toimipisteen tiloissa mm. hiusalan opetuspisteeseen.

Urpilaisen päivän ohjelmaan kuuluivat mm. Unelmista todeksi –yleisötilaisuus kävelykatu Manskilla sekä tutustuminen Anjalankosken tehostetun palveluasumisen yksikköön sekä MYPA:n toimintaan.
 

SDP:n puoluejohtaja Jutta Urpilainen ja kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja Antti Koivisto tutustuivat ammatilliseen koulutukseen Kouvolassa.
Lentokoneasentajakoulutus kiinnosti SDP:n delegaatiota. Antti Koivisto (vas.), Kuusankosken kunnallisjärjestön puheenjohtaja Minna Tuukkanen-Peussa, puoluehallituksen jäsen Harri Helminen, Jutta Urpilainen, SDP:n Kymen piirin toiminnanjohtaja Juha Kähärä sekä KSAO:n lentokoneasennuksen koulutuspäällikkö Jussi Pakarinen.