Hiusmuotoilun mestaruus KSAO:on
Roosa Hannolalle jo toinen Taitaja-kulta
Julkaistu ma 03 touko, 2010 15:04
Roosa palkintojen jaossa. Tampereen ammattiopiston Jenni Ahola sijoittui toiseksi ja Salon seudun ammattiopiston Aki-Matti Kallio jakoi pronssin Vaasan ammattiopiston AinoPunkarin kanssa.
Kilpailun viimeinen työ varmisti Roosan voiton.
Mikäli kaikki menee kuten on suunniteltu on seuraava etappi jo valmiiksi mietitty. Tähtäin on Lontoon maailmanmestaruuskisoissa 2011. Valmentaja Jari Koskisella ja Ville Viitalalla synkkaa. Parivaljakko tähtää tosissaan elektroniikka-asennuksen kansainvälisiin kisoihin

Roosa Hannola voitti jo toisen kerran peräkkäin hiusmuotoilun ammattiin opiskelevien Suomen mestaruuden. Mestaruus ratkesi viime viikolla käydyssä Taitaja 2010 –finaalissa Oulussa. Tuomareiden mukaan Roosa oli jo ensimmäisen päivän jälkeen omaa luokkaansa. Roosa johti kilpailua alusta loppuun.

”Roosan lahjakkuus oli nähtävissä jo viime vuonna. Hän voitti mestaruuden toisen vuoden opiskelijana, jota ei hiusalalla ole kukaan tehnyt aiemmin”, iloitsee valmentaja, hiusalan lehtori ja World Skills lajipäällikkö Tarja Korjus.

Taidollisten valmiuksien lisäksi on äärimmäisen tärkeää ottaa huomioon myös henkinen valmennus. Roosan kohdalla pyrittiin erityisesti vahvistamaan tätä puolta. Roosan tie Taitaja-kilpailussa on kulkenut voitosta voittoon semifinaaleista lähtien ja paineet olivat kovat. ”Sekä tuomareilla että kanssakilpailijoilla oli ennakko-odotukset siitä, että Roosa tekee kovatasoisia töitä. Missään vaiheessa Roosa ei kuvitellut, että voiton uusiminen olisi helppoa – sen eteen tehtiin täysipainoisesti töitä tammikuusta lähtien”, Tarja Korjus kertoo.

”Roosa on äärimmäisen helppo valmennettava: hän ottaa palautetta hyvin vastaan ja siirtää sen välittömästi toiminnan tasolle. Roosa on kehittynyt vuodessa huikeasti kilpailijana ja osasi tehdä hyviä ratkaisuja itsenäisesti kilpailutilanteessa”, hän kiittää.

KSAO:n toinen Taitaja-finalisti, Petri Perätalo ei osallistunut ilmastointiasennuksen kilpailuun loukkaantumisen vuoksi.

Ville Viitala EuroSkills -joukkueeseen

KSAO:n kasvatti, vuonna 2008 elektroniikka-alan Taitaja-kultaa voittanut Ville Viitala on valittu Suomen EuroSkills -joukkueeseen. Taitaja-voitostaan lähtien Ville on ollut mukana valmennustiimissä, joka tähtää ammattitaidon Euroopanmestaruuskilpailuihin Lissaboniin joulukuussa 2010. Euroopan tasolla elektroniikka-asennus on parikilpaillu. Villen parina killpailee Jussi Holsti Oulusta. Suomen edustusjoukkue julkistettiin Taitaja-finaalin yhteydessä Oulussa. Villeä valmentaa KSAO:n lehtori Jari Koskinen.