RAK-messut 23.4.-25.4. Kouvolan jäähallissa
Talonrakentajat ja restaurointimaalarit esittäytyvät
Julkaistu to 15 huhti, 2010 09:14
Talonrakennuksen ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat osallistuneet perustusten tekoon Pilkammaan omakotitalohankkeessa.
Koristemaalaus vaatii tarkkuutta ja taiteellisuutta.

Kouvolan seudun ammattiopisto on mukana Kouvolan jäähallissa järjestettävilla RAK - Rakennus ja sisustusmessuilla/mökki- ja pihatapahtumassa 23.4.-25.4. Messuilla esittäytyvät talonrakennuksen sekä restaurointialan opiskelijat. KSAO:n työnäytökset ylätasolla (juoksuradan kaarre), pääsisäänkäynnistä oikealle.

Rakennusalan perustutkintoa suorittavat talonrakentajat opiskelevat rakennusalan perustutkintoa Kuusankoskella. Työnäytökset RAK-messuilla ovat kuuluneet opiskelijoiden ohjelmaan jo vuosia. Tänä vuonna esittäytyvät ensimmäisen vuoden opiskelijat, joiden opiskelun pääpaino on perustus- ja runkotöissä. Ohjelmassa on mm. terassin tekoa, betoniportaiden laudoitusta ja raudoitusta, sahapukin ja kellarin juureslaatikoiden tekoa.

Restaurointi- ja maalausalaa opiskellaan kulttuurin toimipisteessä Viitakummussa. Viime syksynä käynnistyi ammattiopistossa pintakäsittelyalan perustutkinto. Restaurointialalla suuntautumisvaihtoehtoina ovat rakennusrestaurointi (myös restaurointimaalaus) sekä huonekalurestaurointi ja -verhoilu. Messuilla esittäytyvät toisen ja kolmannen vuoden restaurointimaalarit. Työnäytöksissä nähdään erikoismaalauksen tekniikoita kuten koristemaalaus, puun mukailu, marmorointi sekä sablonamaalaus.