Väri- ja leikkauskoulutusta opiskelijoille
Syksyn hiusmuotia Lontoosta
Julkaistu to 21 elo, 2008 10:57
Opiskelijat seurasivat tarkkana Jari Palinin opastusta hiusten leikkauksessa.
Päivän aikana perehdyttiin uusimpiin värjäystekniikoihin.
Vidal Sassoonin syksyn hiusmuodissa korostuvat otsatukka, selkeä leikkaus ja värjäys vain yhdellä värillä.

 
KSAO:n parturi-kampaajaopiskelijat saivat tuulahduksen Vidal Sassoonin syksyn hiustrendeistä Wellan koulutuspäivässä. Lontoosta oppejaan ammentanut Jari Palin valotti leikkauksen ja värjäyksen saloja hiusalan kolmannen vuoden opiskelijoille. Aamupäivän demonäytöstä pääsivät katsomaan myös kakkosluokkalaiset.

”Meillä on hiusalalla säännöllisesti koulutuspäiviä, joihin saamme ulkopuolisia kouluttajia”, kertoo hiusalan vastaava Helena Lahtinen. ”Nämä ovat hyviä oppimistilanteita ja meillä on yleensä aina ulkopuoliset asiakkaat. Opettajakin ammentaa päivistä uusinta tietoutta – hiusala vaatii jatkuvaa alan nyanssien seuraamista. Väri- ja leikkauskoulutus ovat tyypillisiä, lisäksi meillä on ollut koulutusta tuotesarjoista sekä markkinoinnista ja asiakaspalvelusta”, Helena kertoo.


Syksyn trendit selkeä leikkaus ja pastellivärjäys

Selkeys on syksyn hiusmuodissa in. ”Yksi selkeä väri, suhteellisen lyhyt niska, selkeä leikkaus ja otsatukka – pituuseroilla leikitellään”, kuvaa Wellan kouluttaja Jari Palin syksyn hiustrendejä. ”Pastellivärjäys on nyt pop. Siinä hius vaalennetaan ja värjätään uudelleen pastelliväreillä, jotka antavat läpikuultavamman ja ikään kuin pastellimaisen sävyn hiukseen”, Palin kertoo.

Palin on alallaan konkari. Kouluttajana hän on toiminut kymmenisen vuotta. Kouvolasta ammattioppinsa saanut Palin on tehnyt hommia kampaamoissa Kouvolassa ja Helsingissä sekä teattereissa Turussa ja Helsingissä. Kouluttajana hän kiertää ympäri Suomea neljänä päivänä viikossa ammattiopistoissa, Wella-sopimusliikkeissä sekä koulutustilaisuuksissa. ”Kouluttajan työ on monipuolista ja jokainen päivä on erilainen. Siinä tapaa valtavasti uusia ihmisiä. Parasta kuitenkin on itse opetustilanne – on hienoa nähdä, kun oppi siirtyy konkreettisesti eteenpäin”, Jari myhäilee.