Uusia opetuspisteitä, uutta verta
KSAO:n lukuvuosi käynnistyi
Julkaistu ti 05 elo, 2008 14:26
Maarakentajan koulutus käynnistyy VR:ltä vuokratuissa tiloissa.
Puualan uudet opiskelijat tutustuivat Utinkadun toimipisteeseen.
Uudet koulutuspäälliköt Jaana Manninen, Irina Oksanen ja Maiju Pohjanlehto perehtyivät KSAO:n toimintaan jo ennakkoon.
Juhapekka Haikonen siirtyi Utinkadulle koulutuspäälliköksi turvallisuusalan opettajan tehtävistä.

Kouvolan seudun ammattiopiston lukuvuosi aloitettiin tiistaina. Yhteishaun täydennyshaku on vielä valintavaiheessa ja tulokset saadaan 20.8. Vapaita opiskelupaikkoja on jäämässä vielä Kuusankosken toimipisteen kemiantekniikan sekä mahdollisesti laboratorioalan perustutkintoihin  sekä Kulttuurin toimipisteen vaatetuksen artesaaniopintoihin. Myös sosiaali- ja terveysalan oppisopimuspaikkoja lähihoitajaopintoihin on tarjolla. Oppisopimuspaikka edellyttää, että hakijalla on työpaikka sosiaali- ja terveysalalla. Lisätietoja vapaista paikoista saa toimipisteiden opintosihteereiltä.

Uusia opetuspisteitä

KSAO aloittaa maarakennukseen suuntautuvan koulutuksen nyt ensimmäistä kertaa. Opetustilat sijaitsevat VR:n tiloissa rautatieaseman kupeessa. Samoissa tiloissa aloitetaan toisen talonrakennuksen ryhmän koulutus, toinen ryhmä aloittaa Kuusankosken toimipisteessä. Parturi-kampaajat saavat uuden opetustilan Kouvolan keskustasta ja turvallisuusalan opetus siirtyy Utinkadun toimipisteen vieressä olevaan kiinteistöön.

Uusia koulutuspäälliköitä

KSAO:ssa aloittaa neljä uutta koulutuspäällikköä: Juhapekka Haikonen vastaa Kouvolan ja  Maiju Pohjanlehto Anjalankosken Tekniikka ja palvelut –toimipisteestä, Irina Oksanen Sosiaali ja terveys –toimipisteestä. Lisäksi ammattitaitoa täydentävien opintojen ja opiskelijahuollon koulutuspäällikkönä aloittaa Jaana Manninen.

”Viime keväänä tehdyn henkilöstökyselyn tulosten perusteella, olemme panostamassa erityisesti lähiesimiestyöskentelyyn”, kertoo johtava rehtori Timo Olli. Panostamme myös entistä enemmän opiskelijahuoltoon. Pyrimme tehostamaan KSAO:n läpäisyastetta ja vähentämään eroamista. Tätä heijastelevat uuden koulutuspäällikön, erityisopetuksen koordinaattorin ja opinto-ohjaajan tehtävät sekä lähes kaikkien vanhojen opinto-ohjaajien toimenkuvien muuttaminen päätoimisiksi”, hän jatkaa.

KSAO:n syksy tarjoaa monipuolista koulutusta myös aikuisille. Tarjolla on koulutusta laidasta laitaan: perustutkintoja, ammattitutkintoja tai lukuisia kursseja. Elokuussa alkavat: puualan perustutkinto (puuseppä), laitoshuoltajan ammattitutkinto, kiinteistönhoitajan perustutkinto sekä naisten peruskaavan piirtäminen henkilökohtaisilla mitoilla -kurssi. Lisätietoja aikuiskoulutuksista saa nettisivuiltamme.

KSAO:n organisaatio