Scanian moottori opetuskäyttöön
Julkaistu to 17 joulu, 2009 15:32
Markku Autio (vas.) ja Jami Lustman luovuttamassa Scanian moottoria auto-osastolle. Mika Palosara ja Ano Toivanen myhäilevät tyytyväisinä.

Scan-Auto lahjoitti KSAO:n auto-osastolle opetuskäyttöön modernin kuorma-auton moottorin Scania DSC1205 L01. Moottorin luovuttivat joulukuussa asiakaspalvelupäälliköt Markku Autio ja Jami Lustman Scan-Auton Kouvolan korjaamolta. Vs. johtava rehtori Mika Palosara kiitti Scan-Autoa panoksesta oppimisympäristön ylläpitämisestä ammatillisesti korkealla tasolla.

Lahjoitettu moottori on vuodelta 1995 ja on täysin uusi ja edelleen teknisesti ajanmukainen. Se on ollut tähän asti Scan-Auton koulutuskeskuksen käytössä. Vastaavalla rakenteella olevia moottoreita on edelleen runsaasti käytössä vaikka Scania uudistaakin moottorimallistojaan. Hevosvoimia siinä on 420 ja moottorin tilavuus 12 l. Moottori on toteutettu Scanian moduulitekniikalla. Vastaavia moottoreita käytetään kuorma-autojen lisäksi teollisuudessa sekä veneissä. Moottorin hinta on noin 30.000.

Yhteistyötä Scan-Auton kanssa tehdään myös työssäoppimisen kautta. Lähes 45-vuotta alalla työskennellyt Markku Autio näkeekin top-jakson oivana väylänä työllistymiseen. ”Hyville mekaanikoille on aina kysyntää ja on helppo palkata sellainen kaveri, joka on osoittautunut hyväksi työntekijäksi.” Noin puolet Scan-Auton mekaanikoista on saanut koulutuksensa KSAO:ssa, kuten Autio itsekin vuosina 1962-65. ”Autoalan koulutus on monipuolinen ja antaa hyvän pohjan muuallekin”, hän toteaa.