Toisen rakennus käynnistyy loppuvuodesta
Ensimmäinen talo runkovaiheessa
Julkaistu to 22 loka, 2009 14:58
Risto Volanen näyttää mallia valettavan sisääntuloterassin tasoituksessa.
Väliseinän yläpuita etsimässä toisen vuoden opiskelijat Tuukka Parta, Jonne Appelgeren ja Kristian Tamminen.
Toisen vuoden opiskelijasta Jani Leskisestä on mukava päästä tekemään oikeaa työtä. Ala tuntuu mieluisalta ja perheessä on jo ennestään talonrakentaja-isoveli, jolta voi tiukan paikan tullen kysyä neuvoa. Yhdessä on treenattu remppahommia mökillä.

Talonrakennushanke Pilkanmaalla etenee. Ensimmäinen omakotitalo on noussut runkovaiheeseen ja toista suunnitellaan aloitettavaksi loppuvuodesta.

Hankkeen vetovastuussa on opettaja Risto Volanen ja hankkeessa on ulkopuolinen vastaava mestari. Hankkeessa rakennetaan kolme taloa oppilastyönä kaupungin vuokratontille. Hankkeen kustannusarvio on 270 000 euroa. Talojen kustannukset on tarkoitus kattaa myyntituloilla. Kaupunki vuokraa tontin aikanaan talon ostajalle. Hankkeen tarkoituksena on kehittää opetuksen laatua KSAO:ssa.

Ensimmäisen talon rakennukseen osallistuvat pääasiassa kolmannen ja toisen vuoden talonrakennuksen opiskelijat. Risto Volasen mukaan opiskelijat ovat olleet projektiin todella tyytyväisiä: ”Opiskelijoista on ollut hienoa päästä tekemään jotain oikeaa kohdetta – motivaatio on kohdallaan, kun ei kättenjälkeä tarvitse purkaa pois kuten harjoitellessa”. Volanen itsekin on motivoitunut opetustapaan: ”Viimeksi vastaava projekti on ollut joskus toistakymmentä vuotta sitten. On äärimmäisen motivoivaa niin opiskelijan kuin opiskelijoiden kannalta tehdä oikeaa taloa, joka jää paikalleen. Tässä näkee talonrakennuksen eri vaiheet ja etenemisen aivan eri tavalla, kuin yksittäisessä asiakastyössä”, Risto kiittää. ”Opiskelijat saavat nähdä myös käytännössä prosessin vaiheet viranomaisten kanssa – missä vaiheessa mennään ja mitä lupia milloinkin tarvitaan”.