Lähes 4000 ruokailijaa neljässä päivässä
Ammattiopisto muonittaa MM-painijat
Julkaistu ke 02 syys, 2009 14:39
Aleksi Polkko (vas) ja Leif Tötterman valmistautuivat lounasruokailuun. Lautasrivi odotti ruokailjoita.
Mikael Luusuaniemi valmistelee kahvipöydän lisukkeeksi mustikkarahkapiirakkaa.

Kouvolan seudun ammattiopisto vastaa Kuusankoskella käytävien veteraanien painin MM-kisojen ruokahuollosta. Naukion toimipisteessä käy vilske, kun kisojen urheilijat ja toimitsijat ruokailevat siellä kahdesti päivässä.

Kaikkiaan nelipäiväisten kilpailujen aikana ammattiopistolla käy runsaat 3000 ruokailijaa. Tämän lisäksi muonitetaan urheilutalolla toimivia talkoolaisia. Kaikkiaan ammattiopisto vastaa lähes 4000 vieraan ruokahuollosta. Tarjolla on mm. keittoja, pataruokia ja etenkin pastaa. Raaka-aineina käytetään lähinnä broileria, kalaa sekä naudanlihaa. Muonituksen pääorganisoijana on toiminut ammattiopiston lehtori, osastovastaava Tarja Hermunen. Suurprojektin toteuttavat kolmannen vuoden palveluvastaavat sekä toisen vuoden suurtalouskokkiopiskelijat. ”Tämä on meille todella suuri projekti. On hienoa olla mukana tekemässä näin isoa tapahtumaa”, Tarja Hermunen kertoo. Projekti on aloitettu jo keväällä ja alkusyksy on ollut kiireinen.

Erityisen iloinen ja ylpeä hän on kolmannen vuoden catering-opiskelijoiden Leif Töttermanin ja Aleksi Polkon panoksesta. He toteuttavat juhlapalvelujen opinnäytetyönä ja ammattiosaamisen näyttöinä MM-veteraanipainien loppubanketin. ”Hienoa, että pojat uskalsivat ottaa ison haasteen – projekti antaa heille taatusti paljon ammatillisesti”, Hermunen uskoo.

”Vähän jänskättää”

Sunnuntain loppubankettiin osallistuu noin 250 kansainvälistä vierasta. Leif ja Aleksi ovat suunnitelleet ruokalajit, ajoitukset sekä työnjaon omalle luokalleen, joka hoitaa illan tarjoilut. Juhlatilan somistukseksi he ovat kaavailleet kynttilöitä, havuja ja kukkia. Vähän poikia jännittää etukäteen. ”Ei muuta kuin rohkeasti tekemään vaan”, heittää Leif, joka tunnustaa vähän jännittävänsä englannin kielellä puhumista. Vaikkakin ammattitermit ovat pojilla hallussa ainakin englanniksi ja ruotsiksi. Alkusyksy on vierähtänyt tiiviisti projektin parissa, sillä pojat ovat myös vastanneet banketin tilauksista. ”On paljon mielekkäämpää tehdä oikea tapahtuma kuin joku leikisti-juttu. Tällaisia tilaisuuksia tulee harvoin”, he toteavat.

Lisätiedot: Lehtori Tarja Hermunen puh. 020 615 8883

Edessä on työteliäitä päiviä kisojen parissa. Keskiviikkona päästiin jo hommiin, kun ravintola Amoraan odotettiin viittäkymmentä talkootyöläistä lounaalle. Maria Tervakoski(vas.)ja Irina Viklund työn touhussa.