Bioenergia-alan koulutus kiinnostaa
Seuraava ryhmä aloittaa lokakuussa
Julkaistu ke 02 syys, 2009 09:24

Kouvolan seudun ammattiopiston bioenergia-alan aikuiskoulutus on herättänyt paljon mielenkiintoa ulkomaita myöten. Anjalaan rakennettu alan koulutuskeskus kiinnostaa etenkin ulkomaisia teknologiayrityksiä ja kouluja.

Monipolttoteknologiaan perustuva koulutus antaa eväät hajautettuun bioenergiayrittäjyyteen ja energiaomavaraisuuteen. Se on suunnattu uusiutuvista energioista kiinnostuneille, lähienergiayrittäjiksi aikoville sekä maanviljelijöille.

”Koulutus on herättänyt valtavasti kiinnostusta. Koulukonseptille tuntuu olevan maailmalla kysyntää ja kohdemaat ovat hyvin erilaisia – ei pelkästään kehittyvät maat”, kertoo projektivastaava Juha Solio. ”Koulutuskeskusta voitaisiin myös hyödyntää tutkimusyksikkönä, laboratoriona vaikkapa biokaasulaitosta perustettaessa”, Solio kaavailee.

Maatilojen sivuvirtatuotteet käyttöön

Jo nyt koulutuskeskus toimii eräänlaisena laboratoriona ja kaikki mahdollinen biologinen materiaali pyritään muuttamaan energiaksi. Bioenergiaksi kelpaa mikä tahansa orgaaninen aine. KSAO on mm. saanut poikkeusluvan hevosenlannan termiseen kaasutukseen. Maatalouden sivuvirtatuotteista kuten oljista ja lannasta sekä puutyötuotteista tehdään brikettikoneella brikettejä. Alueella on myös tuulivoimala.

”Toisen sivuvirtatuote on toisen energia, mutta raaka-aineita ei kannata kuljettaa pitkiä matkoja. Parhaimmillaan maatilalta ei jää käyttämättä mitään biologista materiaalia, ja ylijäämäenergia voidaan myydä sähkönä markkinoille”, Solio summaa.

Lisätiedot: projektivastaava Juha Solio, puh 020 615 8815.

Uusi ryhmä aloittaa syksyllä

Seuraava koulutus käynnistyy 15.3.2010. Hakuaika päättyy 12.2.2010.

Lisätiedot

Ilmoittaudu koulutukseen

Koulutus on ilmainen hankkeen aikana. Hanketta rahoittavat EAKR sekä lääninhallitus.

bioenergiakoulutuskeskus2.jpg
Uusi koulutuskeskus on valmistunut Anjalaan.
Koulutuskonsepti haluttaisiin ostaa mm. Kiinaan, Intiaan, Chileen, Kanadaan ja Saksaan.