Älä itke, ota vasara
Artesaanien työt näytillä
Julkaistu to 28 touko, 2009 10:55

Toukokuun lopussa saatiin ihailla valmistuvien artesaanien kädentaitoja opinnäytetyönäyttelyn muodossa. ”Älä itke, ota vasara” –näyttelyssä nähtiin koruja, huonekaluja, kuvia messujen toteutuksista ja jopa keramiikkaa.

Linda Sorsan ja Unni Seppälän opinnäytetyö ”Konti-sarja hopeisia sormuksia” pohjautuu Taru Sormusten Herrasta –fantasiakirjaan. Tytöt tarttuivat sähköpostitse Kulttuuriin tulleeseen haasteeseen ja lähtivät ideoimaan sormuksia J.R.R. Tolkieniin keskittyneen nettisivuston ylläpitäjille. Sormukset on tarkoitettu keskustelufoorumin jäsenille ja asiakas on kuulemma kuvien perusteella ollut tyytyväinen lopputulokseen.

Restaurointi-artesaaniksi valmistuvan Laura Anttilan käsissä uusgoottilaistyylinen astiakaappi sai ryhtiä ja uutta pintaa. Hyvinkin työlääksi projektiksi osoittautuneessa kaapissa riitti puurtamista. Listoja puuttui ja vanhat vaativat kunnostamista. Teollinen lakka piti poistaa ja korvata luonnonhartseista tehdyllä lakalla. Laura käsitteli kaapin peräti seitsämään kertaan. ”Jos kiiltävää olisi halunnut, se olisi vaatinut vielä toisen mokoman”, Laura nauraa.