Ammattiopiston 19. lukuvuosi alkoi osittain remontin keskellä
Julkaistu to 08 elo, 2019 13:29

Ammattiopiston 19. lukuvuosi alkoi osittain remontin keskellä

Kouvolan seudun ammattiopiston 19. lukuvuosi käynnistyi niin alkavien kuin jatkavienkin opiskelijoiden osalta tiistaina 6. elokuuta. Alkavan lukuvuoden alussa opiskelijoita on noin 2150. Aloittavia heistä 476. Lisäksi  19.8. alkaa ammatilliseen koulutukseen valmentava  koulutus (VALMA), jonka haku päättyi vasta 23.7.  Aloituspaikkoja VALMAan on 40.

Yhteishaussa keväällä ammattiopistoon hakeneiden määrä kasvoi edellisvuodesta. Ammattiopistoon haki ensimmäisenä hakutoiveenaan 562, kun aloituspaikkoja oli tarjolla 437. Suurin osa ammattiopistoon hakeneista oli 16-17 vuotiaita, mutta nuorten aikuisten hakijamäärät ovat lisääntyneet.  Aloituspaikkoihin suhteutettuna Kouvolan seudun ammattiopiston ensisijaisten hakijoiden vetovoimaisuusluku oli 1,29. Edellisvuonna vetovoimaisuuslukumme oli 1,14.  Jatkuvassa haussa oli myös runsaasti hakijoita, joista opintonsa nyt aloitti nelisenkymmentä opiskelijaa.

Suosituimpia aloja kevään yhteishaussa oli useampiakin mutta selkeästi nousivat hakijat tieto- ja viestintätekniikan, talotekniikan sekä media- ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoihin. Myös logistiikka-ala veti edelleen hyvin. Hiusala veti jälleen nostaen hiukan suosiotaan. Samoin lentokoneala. Kestosuosikkeja olivat edelleen sosiaali- ja terveysala, sähkö- ja automaatioala, rakennusala sekä autoala.

Utinkatu 44 osoitteessa olevassa ammattiopiston kampustalossa on aloitettu saneeraus, jossa valmistuvat uudet tilat ravintotalousalan ja hyvinvointialan (sosiaali- ja terveys) koulutuksille. Saneeeraus on sen verran mittava ja haasteellinen, yllätyksiä unohtamatta, että se vaikuttaa koko talon toimintaan. Vähän ennen koulun alkua todettiin, että liiketalouden koulutus tulee siirtää väistötiloihin. Onneksi käytössä oli vielä entiset tilat Salpausselänkadulla, joten merkonomien koulutus siirretään kokonaisuudessaan Salpauselänkatu 57 (entinen kauppis) tiloihin. Tämän hetkisen suunnitelman mukaan Salpausselänkadulle yhteensä noin 300 opiskelijaa noin 20 opettajaa.  

- Edellisen lisäksi Utinkatu 44 ruokalan toiminta joudutaan yllättäen siirtämään väistötiloihin niin, että opiskelijat käyvät syömässä Utinkatu 85 ruokalassa. Salpausselänkatu 57:ssa tulee jatkossa siirtotiloissa toimimaan kyllä asiakaspalveluravintola Pikkukokki mutta sen tilat ja kapasitetti eivät riitä opiskelijoiden ruokailun järjestämiseen. Suunnitelmissa oli ,että Salpausselänkatu 57:ssa olevat opiskelijat joutuisivat käymään ruokailemassa Urheilupuiston koulussa. Onneksi ruokailu saadaan kuitenkin järjestettyä Salpausselänkatu 57 tiloissa. Joka tapauksessa, kohteissa tulee varmaan olemaan tiivis tunnelma, toteaa rehtori Olli.

Rehtorin arvioin mukaan em. erikoistilanne jatkuu ainakin syyslomaan saakka, kenties pitempäänkin.
Vaikka melkoisen suuria muutoksia jouduttiin tekemään aivan koulutyön alkamisen alla, näyttää siltä että asiat saadaan toimimaan olosuhteisiin nähden hyvin.

Uusia aloja on edelleen kehitetty työelämän tarpeisiin. KSAOssa alkaa uusina aloina elintarvikealan sekä varastoalan koulutukset.


Lisätiedot:
Rehtori Timo Olli, Kouvolan seudun ammattiopisto, puh. 020 615 8130