Singaporelaisia vieraita KSAOssa
Julkaistu pe 29 maalis, 2019 10:12

KSAOssa Utinkatu 44 vierailee kahden viikon ajan singaporelaisia vieraita, opettaja ja kaksi opiskelijaa. Vieraiden ensisijainen agenda on tutustua suomalaiseen hiusalan koulutukseen ja kilpailutoimintaan sekä valmennukseen. Vierailijat käyvät myös eri alan liikkeissä Kouvolassa, tutustuvat World Skills valmennukseen Porvoossa Katri Pokkisen vieraina. Katri vastaa seuraavien World Skills kisojen tehtävistä hiusmuotoilun osalta. Kilpailutehtävät ovat muuttuneet valtavasti viimeisissa kilpailuissa ja vieraat ovat kiinnostuneita erityisesti meidän suomalaisten tulkinnoista tehvävien toteutuksesta. Ennakkoon suunnittelu ei enää ole ollut niin merkittävässä roolissa tai edes mahdollista kuin ennen. Myös oppilaitosten ja yritysten kiinteä yhteistyö Suomessa on vieraille erityinen ihmettelyn aihe. Myös Lehtomäen hiuspisteen koko ihmetytti vierailijoita, sillä Singaporessa ei niin isoja liikkeitä ole lainkaan.

Vieraat saapuivat viime lauantaina ja muutaman päivän totuttelun jälkeen myös raikas kirpakka talvisäämme on lämpimään ilmanalaan tottuneille ollut jo helpompi hengittää. Vieraat ovat olleet hyvin otettuja hienosta vierailuohjelmasta, joka heille on laadittu ja siitä iso kiitos kuuluu opettajallemme Tarja Korjukselle ja hänen loistaville verkostoilleen.

Vierailu toteutetiin Hula-hankkeen rahoituksella. KSAO kuuluu yhtenä oppilaitoksena Hula-verkostoon, johon kuuluu Suomessa myös mm. Salpaus ja Turun ammattiopisto.

 

HULA-VERKOSTO

HULA - Huippulaadulla asiakaspalvelun ja palvelualojen taitajaksi

Hankkeen tavoitteet

  • kehittää huippulaadukasta palvelualojen osaamista toisen asteen ammatilliseen koulutukseen hotelli-, ravintola-, catering-, matkailu-, liiketalous ja tieto- ja viestintätekniikan koulutusaloilla
  • luoda hankkeen aikana yhteinen pohjoismainen, eurooppalainen ja EU:n ulkopuolisten alueiden toimintaverkosto ammatillisen koulutuksen palvelualojen osaamisen, toiminnan ja toimintaympäristöjen monimuotoisuuden kehittämiseksi työelämän osaamistaitovaatimusten mukaisesti
  • mahdollistaa yhtä aluetaloutta laajemman käsityksen muodostamisen kansallisesta palvelualojen osaamisen kehittämistarpeesta sekä mahdollisesta vertaisoppimisen ja hyvien käytäntöjen hyödyntämisen lisäksi uusien toimintatapojen ja sisältöjen kehittämiseen kotimaisessa ja kansainvälisessä verkostossa.