Ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuus kasvoi yhteishaussa selkeästi Kouvolassa
Julkaistu to 14 maalis, 2019 16:15

Ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuus kasvoi selkeästi Kouvolassa

Tiistaina päättyneessä yhteishaussa aloituspaikkoja Kouvolan seudun ammattiopistolla oli 437. Ensisijaisia hakijoita oli 563 eli vetovoimaisuuslukumme on 1,29. Viime vuonna vetovoimaisuuslukumme oli 1,14. Vertailun vuoksi, Kouvolan lukiohin ensisijaisia hakijoita oli 412. Aloituspaikkoja 504 eli vetovoimaisuusluku heillä tänä vuonna on 0,82.

Lopulliset opiskelijavalinnat julkaistaan 13.6.2019. Nyt julkaistiin vain hakijamääräraportti. Lopulliseen valintaan vaikuttavat mm. perusopetuksen päättötodistuksen arvosanat sekä mahdollinen pääsy- ja soveltuvuuskoe.

Aloja, joille hakijamäärät kasvoivat viime vuodesta on useita mutta selkeästi nousivat hakijat tieto- ja viestintätekniikan, talotekniikan sekä media- ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoihin. Myös logistiikka-ala veti hyvin – aloituspaikkoja 16 ja jo ensisijaisiakin hakijoita 36.

Hiusala veti jälleen nostaen hiukan suosiotaan. Samoin lentokoneala. Kestosuosikkeja olivat edelleen sosiaali- ja terveysala, sähkö- ja automaatioala, rakennusala sekä autoala.

Tiedot ravintola- ja catering -alan opiskelijoiden siirtymisestä ensi lukuvuoden alussa väistötiloihin oli ilmeisesti tavoittanut hakijat, koska alalle haki vähemmän opiskelijoita tänä keväänä. Tosin aloituspaikkojakin on puolet enemmän kuin edellisvuonna. Utinkatu 44:ssa nykyisen ns. kakkossiiven remontin on määrä alkaa toukkuussa ja se kestää noin vuoden. Ensi syksynä ravintola- ja catering -alan opiskelijat joutuvat siirtymään ns. entisiin liiketalouden tiloihin Salpausselänkadulle. Luonto- ja ympäristöalalla
opetuksen hajauduttua on alalle entistäkin vähemmän kiinnostusta.

KSAOssa alkaa 21.5. myös ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus Valma, jonka haku päättyy 23.7.2019.

 

 

Lisätiedot:
rehtori Timo Olli, puh. 020 615 5813