Venäjäseminaari järjestettiin torstaina 7.2. Utinkatu 85 toimipisteessä
Julkaistu to 07 helmi, 2019 15:19

Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO koordinoi Opetushallituksen osarahoittamaa Ammattioppilaitosten Venäjä-verkostoa, jonka jäseninä on 19 suomalaista ammattioppilaitosta. Yhteistyökumppaneina verkostolla on Pietarin koulutuskomitea sekä useita oppilaitoksia Pietarista, Viipurista, Petroskoista ja Moskovasta.

Ammatillisten oppilaitosten Venäjä-verkoston tavoitteena on kouluttaa elinkeinoelämän tarpeisiin venäjän kieltä ja kulttuuria tuntevia eri alojen ammattihenkilöitä ja tarjota opiskelijoille ja henkilöstölle mahdollisuudet hankkia perustiedot Venäjästä toimintaympäristönä ja valmentautua Venäjään liittyvään toimintaan.

Torstain Venäjäseminaariin Kouvolaan oli saapunut kuutisenkymmentä osallistujaa. Apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsellin tervetulopuheen ja rehtori Timo Ollin lyhyen katsauksen jälkeen puheenvuorossa olivat venäläiset vieraamme. Belik Svetlana Vasilievna ja Tishkina Anna Sergeyevna avasivat omilta osiltaan yhteistyökuvioita suomalaisten kanssa sekä kertoivat omista koulutuskuvioistaan. Myös venäläiset opiskelijat olivat saaneet puheenvuorot. Opiskelijat Sinitsyn Sergey Eduardovich, Vyugin Alexader Pavlovich, Stella Tatarintseva sekä Doynikova Aleksandra Yuryevna kertoivat alojensa opiskelusta Pietarissa.

KSAOsta äänessä päivän aikana olivat koulutusalapäällikkö Markku Maunula, opettaja Minna Savolainen sekä tiimiesimies Arja Snygg. Opiskelijat Maj Koivula ja Marjo Sorsa kertoivat puolestaan opiskelustaan KSAOssa.

Työnantajan edustajana tilaisuudessa puheenvuoron piti  Sanna Mäenpää Kymen seudun osuuskaupasta.

Pitkän, raskaan mutta asiapiitoisen päivän päätteeksi lyhyet yhteenvedot päivästä vetivät Belik Svetlana Vasilievna sekä Kouvolan kaupungilta va. kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi.

Tapaaminen kuului yhtenä osana isompaan kokonaisuuteen ja viimeksi vierailtiin Pietarissa. Jatkoa on kuitenkin vielä luvassa.